Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  3 2675
Hei,

Jeg har fått diagnosen ADD, og mangler egentlig bare screening, blodprøver, blodtrykk og øyetrykksmåling før legen kan skrive ut Ritalin. Jeg har utsatt dette fordi jeg har røyket hasj nesten hver dag det siste året. Legen min tror jeg er rusfri, så jeg har bare sagt at jeg ikke føler meg klar for å prøve Ritalin enda.

Jeg kjøpte et brett med 10mg Ritalin av duden min for å prøve dette. Ikke for å ruse meg, men for å se om det kan ha noen positive effekter mtp ADD. Spørsmålet er - hva er konsekvensene av dette hvis jeg sier det til legen min? Han skriver ut diverse Benzoer til meg pga angst og søvnproblemer uten spørsmål etter at jeg har brukt ca et år på å overbevise han om at jeg ikke står i fare for å bli avhengig.
Et annet spørsmål er jo om jeg fortsatt kan få Ritalin hvis jeg sier at jeg per i dag bruker det ulovlig.

Dere lurer sikkert på hvorfor jeg skal si noe som helst til legen? Greia er at jeg har en del spørsmål rundt Ritalin og hvordan det virker på meg. Ja - jeg kunne bare ha tatt en pause fra hasjen og få Ritalin på lovlig vis, men jeg orker ikke å gå gjennom månedsvis med prøver og oppfølging hvis det ikke har noen effekt på meg. Hovedårsaken til dette er at jeg har en ny jobb rett rundt hjørnet og vil ikke ta fri for å dra til legen 1 dag i uka i flere mnd for å ta prøver - enda.

Jeg begynte med 10mg 2 ganger om dagen i et par dager før jeg i dag trappa opp til 20mg 2 ganger om dagen. (Jeg er 190 høy og veier 110 kg). Det kjennes egentlig bare ut som at jeg har gått fra å ha ADD til å ha ADHD. Jeg har fortsatt dette "sløret" foran øyene, og jeg føler meg ikke særlig mer konsentrert. Jeg er derimot full av energi, og er mer eller mindre symptomfri når det gjelder depresjonen jeg også har. Til vanlig er jeg ganske apatisk og slapp, men nå er jeg veldig pratsom, glad og mer aktiv. Er det ikke noe mer å forvente av Ritalin når man har ADD? Det skal vel hovedsaklig forbedre konsentrasjonen?

Det ble mange spørsmål og tanker her, men kanskje noen andre her inne kan svare meg både på det med fastlegen og om noen her har oppnådd livsendrende effekt av Ritalin.

På forhånd - takk for svar og god helg
protip når det kommer til helsevesenet er å holde kjeft om rusmiddelbruk med mindre det står om liv og død....
Hmm, har ikke ADD eller ADHD selv. Men en jeg kjenner som har ADD fortalte meg at ritalin ikke hjalp med hans konsentrasjon heller.
Han gikk over til concerta, noe som fungerte mye bedre for han og hans konsentrasjon.

Hvis du nå har brukt ritalin i noen dager tror jeg ikke at du kan forvente noe særlig mer forandringer enn de du allerede har lagt merke til. (nå er ikke jeg lege på noen som helst måte, så kan godt hende at jeg er helt på jordet her )

Så hvis du selv føler at ritalinen ikke gjør den jobben du trenger den til å gjøre bør du kanskje gjøre noe research på andre ADD-medikamenter som for eksempel concerta og se om noen av de er mer for deg.

Uansett hva du gjør, ikke fortell legen din at du røyker. Det ender sjeldent bra.
Anonym bruker
"Forbauset Kvitnos"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Ble diagnosert AD/HD for over 10år siden og måtte verken ta screening,blodprøve,blodtrykk eller øyetrykksmåling var bare mye samtaler på BUD men var 8år ish.