Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  16 5808
Heisann alle medfreaks, tenkte jeg bare ville dele en historie fra slutten av 2014 da jeg var på (LSD) tour med bandet mitt på Gran Canaria! Denne har gått igjen på fester her jeg bor og de fleste synes det er en bra story, så jeg tenkte kanskje noen av dere ville hatt glede av å lese den Den blir nok litt lang, men håper dere vil ta dere tid til å lese den uansett!



Intro.

Det er begynnelsen av Desember, for mange er dette en travel tid med julegaveshopping og snømåking - men for meg er det dette året sommerfugler i magen som har bygget seg opp siden tidlig vår; Vi skal nemlig dra ned til solfylte Gran Canaria på turne med bandet jeg spiller i, og forventningene har bygget seg opp en stund om en jævlig bra opplevelse sammen med gutta.

Vi setter oss på flyet, intetanende om hva som venter oss der nede - Jeg har flyskrekk så jeg sitter og krangler med mine egne tanker og prøver å komme frem til et kompromiss om at hvis vi faller ned og dør så er det lite vi kan gjøre med det. Utrolig nok hjalp dette, og denne tankegangen har reddet meg mange ganger i forbindelse med hverdagsrøyking og politi-noia - så dette gikk fint.


..Vi ankommer flyplassen på Las Palmas sammen med en gjeng hardbarkede rockere i andre band som også er med på denne turneen. Alle er selvfølgelig stereotypisk nok kledd i skinn og dongeri, noe som er en særdeles dårlig kombinasjon i 25 varmergrader. For min del kler jeg meg sommerlig omtrent hele året, litt i fornektelse mot vinteren siden jeg anser meg selv mer som en sommer-fyr, så dette var ingen problem for meg Jeg var gira, og når vi kom ut av bagasjehallen og så et skilt med bandnavnet vårt på så tenkte jeg at nå starter moroa.

Vi blir fraktet til hotellet og er heldige nok slik at vi får hotellrom i første etasje med bare et par meters gå-avstand til bassenget, sweet.


Første dagen går egentlig ut på å smøre de kritthvite kroppene våres med solkrem, samt bli litt kjent med de andre bandene i form av et shot-party senere utpå kvelden, good times - og foreløpig ligger alt tilrette for at denne uka blir en fantastisk opplevelse.


Dag 2

Jeg våkner svett i senga mi (detoxer fra cannabis i denne stund), står opp og mekker meg noe skive med !Chorizo! på før jeg setter meg ut på veranden i skyggen og åpner en iskald øl. De andre i bandet har ikke stått opp enda, så jeg tenkte at nå skulle jeg ta meg en tur ned på stranden for å suge inn litt av kulturen og bare ligge på stranda og ta livet med ro.

Jeg pakker en litt sekk med nødvendige ting og går ut døra, hilser på mange trivelige mennesker på vei ned til stranda og hører på "La Bamba" av Los Lobos (https://www.youtube.com/watch?v=nLAWPrCUQQ0)

Rett ved inngangen til stranda, som forsåvidt er en liten trapp ned så er det et slags marked med masse forskjellige gateselgere som selger diverse smykker, badeleker, svømmebriller osv. - Jeg møter en fyr som ser relativt hyggelig ut, han selger smykker laget av perler i forskjellige farger, og jeg bestemte meg for å kjøpe et av han som var i rastafari-farger som jeg synes var jævlig kult på den tiden og tenkte at dette skulle jeg ha som et minne.

I det øyeblikket han lener seg mot meg og skal hekte smykket rundt halsen min så hvisker han meg i øret; "Do you wanna buy some acid?"

..Needless to say, jeg takket ja og fikk en lapp av han (ante ikke mengde, eller om det faktisk VAR LSD - men jeg var i feriemodus og spontaniteten hjallet i hjernen min).


45 minutes later..

Jeg ligger i vannkanten og kjenner bølgene skylle temperert atlanterhavs-vann oppover leggene mine. Himmelen var fantastisk, med unntak av EN sky som lignet på en flaggermus så var det kun sunshine & azure blue skies i hver eneste retning. Jeg begynner å kjenne at et eller annet begynner å bygge seg opp innvendig, og at jeg får den typiske come-up spenningen/nervøsiteten.

I det jeg ser bort på skyen som lignet på en flaggermus begynner den å flakse med vingene sine, og jeg sier til meg selv;


We can't stop here, this is Bat Country!

Jeg ler litt for meg selv, fordi "Fear and Loathing in Las Vegas" er min all-time favorittfilm. Jeg lener meg bakover og lager en sand-engel og lukker øynene. Etter så og så mange sekunder (minutter, øyeblikk, who the fuck even knows at this point?!) åpner jeg øynene og så smeller det;

Plutselig vibrerer alt rundt meg, alle lydene jeg hører blir sinnsykt forsterket og får en slags mening - jeg assosierer ALT jeg hører med hyggelige ting. Jeg hører barnelatter fra kidsa som bygger sandslott og plasker i vannet og tenker at fy faen så fint det hadde vært å bare være unge og ikke ha noen bekymringer i livet, og jeg var smått innom at jeg hadde tatt dette for gitt da jeg var yngre - så jeg bestemte meg der og da for at "Faen heller, man kan være unge og leve bekymringsfritt uansett hvor gammel man er!" og begynner å bygge sandslott jeg også

En liten stund går og jeg skifter oppmerksomheten min til havet. Jeg ser på badevakten at han heiser opp det gule flagget (Noe som da vil si at det er relativt høye bølger og det frarådes å bade). I mitt tilfelle var flagget rødt (og helst litt til..) for lengst for jeg har aldri sett noen bølger bølge seg så mye noen gang.

Jeg får plutselig en ide om at "Faen jeg må jo BADE!", så jeg legger fra meg det jeg har av ting som ikke tåler vann og løper ut i vannet. I det jeg kommer noen meter ut og står med vann til knærne ser jeg at det kommer en STOR bølge mot meg, og jeg tenker at det er nå eller aldri og tar løpefart og stuper med hodet først gjennom bølgen. Denne opplevelsen er så sterk, for når jeg kom ut på andre siden og var våt i håret så bare fløt jeg på bølgen helt til havet skylte meg opp på land som en strandet hval.

..Etter å ha lagt i sanden en stund med tårer i øynene over hvor euforisk alt er, bestemmer jeg meg for å pakke sakene mine og vandre en tur langs stranden med musikk på ørene - BEST idea ever!

Jeg gikk leeeenge (tror jeg) langs stranden, hilste på alle barnefamiliene, spilte sand-fotball med noen spanske kids, fløy drage med noen jevnaldrende turister fra England og hadde en veldig fin tur. Jeg gikk og gikk helt til jeg kom til et skilt hvor det stod "Welcome to Puerto Rico"

..Jeg ble jævlig forvirret og tenkte "Har jeg gått til et annet land?" og fikk jævlig noia plutselig, trodde jeg hadde krysset en grense og sånn helt til jeg innså at det er en BY som heter det på Gran Canaria, haha. Det var likevel på tide å snu, så jeg dro tilbake og satt på sangen "Send me on my way" av Rusted Root (https://www.youtube.com/watch?v=IGMabBGydC0) - vekslet mellom å løpe, jogge og gå i takt med sangen, noe som sikkert må ha sett fantastisk dumt ut for dem jeg møtte på veien - men jeg kunne ikke gitt mer faen på dette punktet, det var som en drøm. Alt var helt surrealistisk, magisk - jeg vet fortsatt ikke til den dag i dag hvordan jeg skal beskrive det!


"Do you wan't some hashish?"

Vel tilbake på stranden møter jeg samme fyren som har solgt meg syre, og han spør om jeg ønsker å kjøpe litt hasj - Jeg knakk sammen i latter og nikket bekreftende til han at ja det ville jeg gjerne ha.

"Okay, come with me.." sier han og går mot en bil. I vanlig, edru tilstand ville jeg nok tenkt meg om to ganger før jeg setter meg inn i en bil med en shady drug-dealer fra Gran Canaria - But NOT today, no boundaries in sight!

Vi setter oss inn i bilen hans, begynner å kjøre og jeg kjenner at vibbene forandres litt - IKKE negativt (enda) men ting var ikke lenger så euforisk..jeg husker jeg tenkte litt over hvorfor vi satt oss inn i en bil, det føltes utrolig rart å være passasjer i en bil på dette tidspunktet..og mens jeg nikket entusiastisk til tonene av spansk gitar-musikk fra radioen hans bryter han plutselig ut "So how much do you want? 20 g, I CAN GIVE YOU 20g only 50€, come on its cheap very cheap"

..Her kicket rasjonaliteten min inn og sa at "20 gram er litt for mye, du er på turne og skal spille konsert i morgen..det holder meg 2 gram". Hadde denne samtalen i hodet mitt et par ganger før jeg sa til han at "Nah man, I only have money for like 2 grams".

Dette synes han selvfølgelig var latterlig, og han forsatte med samme salgs-pitch som tidligere med at 50 euro var billig og det var den beste hasjen på Gran Canaria - Yeah right tenkte jeg, mens jeg lo litt og sa at nei dessverre jeg kan kun kjøpe 2.

Plutselig blir han faktisk skikkelig sint og slår i rattet slik at han tuter med bilen og sier noen klassiske !Puta madre! gloser på spansk.

På dette punktet kjente jeg at ting begynte å bevege seg litt mer i den negative retningen man kan få når man har tatt psychedelics, og det blir stille i bilen før han NOK en gang tilbyr meg samme mengde til samme pris.

Alle gode ting er tre, så jeg avslår en tredje gang - men DA klikker det for fyren.

What goes up, must come down..

..Han drar frem en pistol, retter den mot hodet mitt og skriker ord jeg ikke kunne forstå og hvertfall ikke huske den dag i dag. Jeg fikk totalt panikk, og jeg kunne føle at systemet mitt oppi hjernen velta seg sammen og så for meg den store røde knappen man ser i introen til "Quack Pack" hvor det står "Panic Button". Jeg hadde tanker om å hoppe ut av bilen i fart, og jeg begynte å grine bak mine solbriller og så livet mitt passere i revy - jeg spacet HELT ut og registrerte i noen sekunder ikke hvor jeg var i det hele tatt, og dødsangsten tok over for fullt.

Plutselig snapper jeg ut av det og drar solbrillene mine ned på nesen og viser han øynene mine, og forklarer at jeg har allerede tatt den LSD'en som han solgte meg på stranden tidligere. Han tar ned pistolen, ser meg dypt inn i øynene med et alvorlig blikk før han umiddelbart bryter ut i totalt latterkrampe. Jeg husker at jeg tenkte jeg hadde blitt tatt til fange av en psycho jævel som skulle gå full-on human centipede on my ass og at han likte å gjøre slike ting, jeg har aldri vært så redd i mitt liv.

..Så sier han på gebrokkent engelsk "Da må det ha vært jævlig skummelt at jeg sikta på deg med gunner, går det bra?"

Hva i svarte helvete skjedde nå? Plutselig var han kompis og ga meg et klapp på skuldra og jeg FIKK de to grammene jeg ville ha GRATIS av han før han satt meg av på et gatehjørne og ønsket meg det beste videre i livet og god tur videre..

Jeg ble stående og grine, le, måpe og skjelve en stund før jeg bevegde på meg.

Jeg var i en helt annen bydel, og jeg kjente meg ikke igjen - jeg hadde da for faen aldri vært i Las Palmas før, og jeg hadde HVERTFALL aldri vært der på syre, så jeg hadde absolutt INGEN anelse om hvor jeg var..jeg så meg litt rundt og bestemte meg for en retning..
Rita's Dollhouse

Jeg trasket langs en av gatene et eller annet sted i Las Palmas og var ganske preget av hva som nettopp hadde hendt - hele trippen hadde naturlig nok gått fra å være det mest euforiske jeg hadde opplevd til det mest groteske mareritt-helvetet jeg ikke engang hadde sett for meg i de villeste mareritt - And it had only just begun..

Plutselig ser jeg en trapp ned mot et typisk nedlagt undergrunns-kjøpesenter av noe slag så jeg tenkte at jeg stikker ned hit og utforsker litt, jeg hørte live-musikk så jeg tenkte at jeg stikker ned dit og kjøper meg noe å drikke og kobler av litt for å prøve å fordøye det kaoset som nettopp hadde utspilt seg både på utsiden og innsiden av hodet mitt.

"Hello, come here - cheap drinks here" er det en kortvokst eldre spanjol som skriker til meg, og han så da hvertfall veldig hyggelig ut så jeg sto og slo av en prat med han og han klarte å overtale meg til å stikke inn på klubben hans for å ta et par øl med disse drikkebongene som han solgte til meg for 5€.

Jeg entrer lokalet og ser at hele stedet er tomt, litt shady tenker jeg - men litt digg at ikke det var masse mennesker der, noe jeg tror hadde forårsaket unødvendig mye støy for min daværende tilstand. Den rolige saksofon-jazzen som runget over anlegget der inne var hvertfall en beroligende affære.

Vel fremme i baren veksler jeg inn drikkebongene og får to øl. Jeg hører noe fnising og smålatter bak meg, men jeg tenker at det er bare jeg som tripper og hører ting og er en smule syk i hodet akkurat nå så jeg gadd ikke snu meg. "Hey mister.." er det en kvinnelig stemme som roper til meg. Jeg snur meg rundt og ser en HORDE av prostituerte kvinner sitter på sofaen, de reiser seg og går sakte og meeeget forførende mot meg - At this point ser de ut som slanger, helt legit SLANGER som åler seg mot meg og jeg hallusinerer noe helt vilt under neon-lyset der inne. Ganske fett, litt skummelt - jeg ble nok en gang redd.

Hun ene kommer bort, tar meg på låret og drar meg i hånden og fører meg inn til et privat rom.

"Great, jeg har altså havnet på et HOREHUS" tenker jeg.

Bartenderen kommer bort og sier at jeg MÅ kjøpe en drink til denne kvinnen som nå nærmest har tvunget meg inn på knullerom. Jeg nekter, men hun kommer likevel med drink og jeg tenker at jaja, det er på deres regning.

Vi setter oss ned inne på rommet og hun begynner å stryke hånden sin over skrittet mitt, mens hun hvisker erotiske ting i øret mitt samtidig som hun slikker på øreflippen min. Dette var ganske godt en stund, men plutselig slo min etiske side til og sa "I have a girlfriend, so I don't think I can do this.." noe som forsåvidt stemte på den tiden.

"She's not here, you're on vacation - she would never know" sa hun.

"Well, that might be - but my conscience is not on vacation" sa jeg mens jeg så henne dypt inn i hennes øyne. (JÆVLIG STOLT AV DEN QUOTEN, FORRESTEN)

..Etter dette tror jeg hun tok hintet, og ga meg en sigarett - vi satt og pratet en stund og jeg spurte henne "So, what do you do besides.." også stoppet jeg for jeg tenkte hva faen skal jeg si? "Besides fucking tourists for money"?

Hun lo av meg og kysset meg på kinnet. Jeg fikk litt vondt av henne og fortalte henne at verden ligger for hennes føtter og at hun måtte følge drømmene sine og ikke ende opp her, jeg fikk virkelig empati for henne og fikk litt tårer i øynene over hvor trist hennes skjebne var.

Etter litt mer small-talk bestemte jeg meg for at det var på tide å gå, så jeg ga henne en klem og gikk ut av rommet og mot utgangen av lokalet. Plutselig skjærer en stemme seg gjennom trommehinna mi "You have to pay for the drink!!"

Faen tenkte jeg, og sa "I didn't order any drinks, so I'm not gonna pay shit!" hvor hun da fyrte tilbake med "Either you pay for drink, or I'll call security"..jeg la sammen 2+2 og tenkte at sikkerhetsvakter på et horehus er ikke your everyday Securits-vektere, så jeg ville ikke ha noe trøbbel og endte opp med å betale 50 (JA, FEMTI) euro for en jævla drink.

Etter dette var gjort LØP jeg ut av lokalet, det var på tide å komme seg ut i den friske luften - etter å ha løpt noen meter vekk fra inngangen ved trappa skrek jeg så høyt jeg kunne på norsk "JÆVLA HORER", lo litt av dette en god stund etterpå fordi joda, det var jo akkurat det de var - og sånn var det.


Borat with feathers

Jeg gikk en stund, kjente at jeg ikke var like tura nå - så jeg tenkte det var en god ide å finne seg et lite sted å mekke en joint på, så jeg satt meg i et tre mens jeg hørte på "Mr. Big" av et band som heter Free.(https://www.youtube.com/watch?v=Ai-4zRRnD4k)

I det andre refrenget setter inn, så trekker jeg mitt første trekk og det hitter hardt som en murstein som treffer i hundre-og-helvete i trynet mitt.

Ting var funky som aldri før, og etter 3/4 trekk måtte jeg bare kaste jointen fordi jeg begynte å ture noe så jævlig igjen.

Jeg hoppet ned fra treet (som jeg forsåvidt hadde klatret ganske høyt i) og traff bakken med et smell - Jeg fikk en slags metafor surrende opp i hjernen min om at "Nå har du beina godt planta på jorda", hahaha.

..Gikk videre en stund før jeg plutselig så masse blinkende lys og skilt hvor det stod "Night club" og "Casino" og ymse artige ting - var en flamingo i neon som den ene pæra hadde gått på slik at nebbet blinket kraftig hele tiden og når det ikke var lys så lignet det på en hattifnatt fra Mummidalen. Shit's cray.


Tenker at dette så innbydende ut, så jeg går mot lyset og kommer ned en trapp før jeg befinner meg i et slags typisk utelivs-strøk.

"Hello handsome" sier en mann til meg som kommer ut fra en klubb, han er ikledd sånn grønn borat-bikini, malt seg helt hvit i ansiktet og har en grønn fjær på hodet - Noe som forsåvidt hadde sett weird ut i edru tilstand, men på syre så skvatt jeg virkelig..jeg snudde meg mot han og fikk ut et slags "Whoah" og stirret med fryktende øyne på vedkommende, som noe overrasket over reaksjonen min gikk tilbake til klubben han kom ut fra.

"Gay bar" stod det på skiltet.

Jeg ser meg rundt og ser at ALLE barene i dette området er gay bars, og tenker at "jaja, her får man det beste av to verdener - først horehus, now this".

Jeg setter meg ned, sliten som faen på en Burger King i dette strøket. Da kommer det to veldig hyggelige litt eldre engelske menn som er gift og spør om jeg har det bra. "Joda, svarer jeg - lang dag.." også kjøper de litt mat til meg. Vi sitter og prater litt og jeg fråtser i meg mat som om jeg aldri skulle ha sett det før - jeg hadde jo helt glemt å spise blant alt det som hadde skjedd tidligere på dagen/kvelden. Etter jeg var ferdig kjøpte de is til meg og de var jævlig hyggelige - jeg hadde fått litt mer energi nå, så de spurte om jeg ville være med på karaoke gay-bar.

Litt nølende i begynnelsen, men så tenkte jeg at jeg måtte gjengjelde tjenesten siden de hadde kjøpt mat til meg - så jeg ble med da! :- ))


JITTERBUG

Etter å ha avvist mange sultne homofile menn bestemte jeg meg for at det var et godt påfunn å stege opp på scenen å synge litt karaoke for fullsatt sal.

Dette var FANTASTISK gøy, og jeg sang "Wake me up before you go-go" av Wham! (https://www.youtube.com/watch?v=pIgZ7gMze7A) til stående applaus fra publikum, jeg avsluttet med å invitere alle som var der til å komme på konserten som bandet mitt skulle ha kvelden etter - og jaggu dukket ikke samtlige av gjestene opp kvelden etter - Fantastisk!



Jeg tenkte at nå var det på tide å runde av kvelden, så jeg gikk ut av lokalet og lette etter en taxi. Fikk tak på en relativt fort, og satte meg inn i bilen og forklarte hvor jeg skulle hen.

Taxi-sjåføren så spørrende på meg og bekreftet med å gjenta det jeg hadde sagt, og virket litt oppgitt først - jeg skjønte ikke helt dette, men lot det bare passere.

Bare et øyeblikk etter stopper taxien og slår på lyset for å ta imot betaling - Hotellet mitt var visstnok 200 meter ifra der jeg hadde satt meg inn i taxien, det var RETT rundt neste gatehjørne liksom hahaha. Jeg lo litt for meg selv og ønsket han en fin kveld videre før jeg gikk ut av taxien.


..Jeg ville ikke møte på turne-manageren vår i denne tilstanden, så jeg fant ut at jeg kunne ikke gå gjennom hovedporten på hotellet. Jeg snek meg rundt og krabbet over et gjerde som var på baksiden slik at jeg var rett ved basseng-området på hotellet.

Går langs bassenget og klarer selvfølgelig å falle i bassenget fordi jeg "måtte jo kjenne litt på vannet". Svømmer litt rundt i bassenget med alt av klær på, før jeg går opp og beveger meg mot verandaen vår og jeg hører kjente stemmer fra mine band-kompiser som sitter inn på rommet og ler.


Jeg kommer søkkvåt inn på hotellrommet via veranda-døra, der sitter de og ruller en joint og ønsker meg velkommen med "Hvor faen har du vært i hele dag egentlig?"...



"På eventyr".
Herlig rapport! Høres ut som en vill tur.
Kan du skrive bøker? Du må skrive bøker. Så bra skrevet. Jeg har hatt mine eventyr og kjenner meg så godt igjen i hele tankegangen.Jævlig bra!
hahaha! nydelig måte å skrive på, samt en rapport som gjorde at jeg lo ut høyt flere ganger!
Veldig bra skrevet! Håper på flere triprapporter fra deg, du virker som en med flere eventyr i sikte
Fantastisk rapport. Høres ut som litt av en kveld
Hahaha fyfaen så bra xD levde meg skikkelig inn og fikk skikkelig lyst til å dra på eventyr nå mann. Nydelig skrevet
Haha! Lett på topp 20 av triprapporter her inne. Veldig godt skildret og ikke minst en helt sinnsyk trip! Skjønner ikke hvordan du taklet alle disse situasjonene.
Sitat av wat Vis innlegg
Haha! Lett på topp 20 av triprapporter her inne. Veldig godt skildret og ikke minst en helt sinnsyk trip! Skjønner ikke hvordan du taklet alle disse situasjonene.
Vis hele sitatet...

Hehe, mange tusen takk for det - veldig hyggelig å høre!

Etterhvert ble det bare slik at jeg skjønte at det skjedde så mye sykt at jeg måtte bare go with the flow, selv om det var et par ganger jeg virkelig kunne ønske at jeg kunne lande


Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger, folkens!
Beste trip rapporten jeg har lest her xD Var litt av en dag skal jeg tro, levde meg skikkelig inni det du skrev akuratt som en krim bok på sitt beste.
Dette må vell være beste rapporten jeg har lest på lenge hehe
Du får et kvalitetspoeng enten det er sant eller ei. Dersom det er sant er det en sykt fet historie, men dersom det er løgn er du en flink skribent.
Sitat av Relevant Vis innlegg
Du får et kvalitetspoeng enten det er sant eller ei. Dersom det er sant er det en sykt fet historie, men dersom det er løgn er du en flink skribent.
Vis hele sitatet...

Takk for komplimenter Veldig hyggelig at så mange skryter av skrivinga mi, ante ikke at dette var noe jeg mestret godt!

Jeg skjønner veldig godt at du er kritisk til om den er sann eller ikke, når den har gått på folkemunne her jeg bor så har det vært mye de samme spørsmålene - jeg har jo ikke noe bevis (som man sjeldent har i slike situasjoner), men dette skjedde faktisk og ligger ganske høyt på lista over syke opplevelser så langt i mitt 21 år gamle liv, haha!


Jeg har mikrodosert med LSD en gang etter dette, men føler meg egentlig ganske ferdig med alt som heter drugs for en stund :-)


Nok en gang takk for mange fine tilbakemeldinger, det varmer godt


God helg!
▼ ... noen uker senere ... ▼
Nøyaktig den samme horehusscammen ble jeg utsatt for på Gran Canaria og.
Lokket inn med noen bonger for deretter å bli antasta av 3-4 horer.
Forskjellen var at vi var tre karer hvor de to andre kjøpte drinker til to av damene.
Drinkene kostet "fifteen euros" som, da de skulle betale ble til "fifty euros".

Endte med at vi kastet vekslepenger på vaktene og løp..
prater bare piss
HelloInsomnia's Avatar
Daaamn, Hahahahahah. Drit lættis trip rapport, kaos kveld kan man si!
Haha, dette er en historie du vil ha med deg hele livet! Går helt greit å pensjonere festlivet tidlig med sånt i minne.