Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  5 1146
Hei!

Begynner å irritere meg grønt over internettet her nå. Vi har en router delt på 3 forskjellige leiligheter, og de to andre bruker noe enormt mye til tider på alt fra nedlasting av filmer, gjerne mens dem ser på Netflix eller lignende. Når nettet vi har her oppe allerede er forferdelig dårlig så ødelegger det veldig mye for meg som ikke en gang får sjekket mailen min noen ganger.

Jeg er så heldig at routeren står i min leilighet, og jeg bruker kabel for å få mest mulig ut av det. Men det jeg lurer på er om jeg kan begrense forbruk for noen MAC adresser via routeren? Har sagt det til dem flere ganger nå at dem må tenke på litt annet enn bare seg selv, men dem hører aldri.

Noen tips?

Btw - har snakket med Telenor om det hadde funket å bare fått min egen router med egen abb., men det hadde vist ingenting å si siden jeg kom til å bruke samme nettlinje som disse andre her..
m0b
m0b's Avatar
DonorAdministrator
Jeg er ikke kjent med routermodemene Telenor bruker, men du kan se i routerens administrasjonsgrensesnitt etter Quality of Service. Finner du noe slikt så vil det trolig være muligheter for å kunne sette opp litt begrensninger for brukerene som er på nettverket ditt. Dette er en ganske kjent problemstilling, og dette vil nok være den kjappeste og enkleste løsningen for deg selv om det er en hel haug av andre muligheter for å sette begrensninger.

Har ikke routeren muligheter, så kan en begynne å tenke på andre løsninger. Si i fra.
Sist endret av m0b; 28. mars 2015 kl. 21:34.
Sett opp en billig linuxbox med to nettverkskort + https://no.wikipedia.org/wiki/PfSense
Overskuddsmateriell
Trenger ikke 2 nettverkskort om du har en switch med VLAN
Men billigere å kjøpe 2 NIC om man ikke har bruk for vlan andre steder
Skal ta ein titt på dette ikveld, takk for tips!
Her vill det lønne seg å sette opp en pfSense boks, med router funksjon, QoS og Treffic Shaping.

Enkelt tips til å koble dette sammen er: telenor (helst i bridge modus) -> pfSsense WAN |NAT| pfSense LAN ->

Aller beste er og ha 4 nettverkskort i denne boksen da får du 1 til WAN \ Internett og 1 enkelt LAN nettverk til hvær av leilighetene og du kan da dele opp med statiske regler på at hver leilighet ikke får lov til å bruke så og så mye av linja om gangen

http://pfsense.org/
http://doc.pfsense.org/
http://forum.pfsense.org/