Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  11 2154
Har lenge hatt en viss fascinasjon for psykoaktive droger, men dette har i flere år vært noe jeg har lest om og selv ikke tatt del i å utforske. Kunnskap om Salvia har jeg tilegnet meg via Erowid, og plutselig i dag følte jeg meg klar for å ta fascinasjonen min til neste plan. Det er vanskelig å ytre sine følelser og tanker gjennom trippen med noe som helst språk som jeg kjenner, men jeg føler likevel at jeg er tilfreds med resultat. Har utelatt deler av opplevelsen som jeg ikke klarer å beskrive, men håper likevel at noen av dere liker det dere leser og kanskje kjenner dere igjen.

Hvem: Meg selv
Stoff: Salvia Divinorum x20
Mengde: i underkant av 0.2 gram
Inntaksmåte: Glassbong
Når: I dag - 08.12.11


Etter å ha lest rapporter på nett hvor folk under trippen har stablet seg på beina og surret rundt i rommet, snublet og slått hodet i kvasse kanter og det som verre er, var jeg fast bestemt på at jeg skulle unngå dette for enhver pris. Stuebordet og de tilhørende stoler ble løftet inn på soverommet, nettverkskabelen som jeg ofte snubler i når jeg er nyktern, ble fjernet, og for at jeg ikke skulle forlate rommet under rusene låste jeg dører. Etter å ha gjort dette strekte jeg ut to pledd som jeg danderte med myke puter og en dyne; dette skulle være min helt egne, trygge sone. All elektronikk slo jeg av, gardiner ble trekt for, og jeg tente røkelse for å komme i en behagelig og avslappende sinnstilstand mens jeg mediterte for å gjøre meg klar.

Jeg setter meg godt til rette blant de myke putene, og fyller risten med rett under 0.2 gram Salvia. Jeg tar noen dype pust, og jeg er for første gang i mitt liv klar for å få et innblikk i hva «hierba María» har å tilby. Stormlighteren bir tent, og jeg er i gang. Bongen fylles med ganske tykk røyk, og jeg får alt sammen inn på ett trekk. Det første som slår meg er at jeg, som ikke røyker sigaretter til vanlig, og som hoster hver eneste gang jeg trekker tobakk og marihuana fra bong, klarer å trekke inn all røyken uten nevneverdige problemer. Jeg plasserer bongen så langt unna meg som over hodet mulig uten å endre sittestilling, og holder røyken inne i omtrent tjue sekunder, før de første effektene begynner å sige på.

Det aller første jeg kjenner er en ekkel prikking på tilfeldige steder over hele kroppen, samt at en ubehagelig varme sprer seg fra bena og oppover – jeg puster ut røyken. Først tror jeg at varmen er imaginær, men oppdager straks at jeg har store svetteringer under armene. Varmen blir uutholdelig, og klærne må av – fort! Buksa forsvinner, og på ett eller annet vis surrer genseren, hendene og hodet seg sammen i en ball, og blir sittende fast. Men til min lettelse forsvinner varmen.

Jeg legger meg ned i «min trygge sone» med putene og dyna, og plutselig mister jeg grepet over sinnet mitt. Jeg blir revet bakover, nedover, og ser at taket forsvinner lenger og lenger unna, samt at veggene i sidesynet strekker seg og blir uklare, på samme måte som at det man ser i sidesynet når man kjører bil i 80km/t blir uklart. Stuen, rommet jeg befinner meg i, forsvinner foran øynene mine i en ubegripelig stor fart, men jeg vet at jeg fortsatt er inne i rommet. Alt utvider seg, og det kjennes ut som om jeg blir presset mot gulvet, og at det er på randen til å gi etter for presset. Plutselig faller jeg gjennom gulvet, og ut i intet.

Jeg er omgitt av totalt mørke. Jeg er ingensteds, jeg bare er. Det er ingenting å se eller ta på, men jeg kjenner at jeg klarer å bevege meg. Jeg tar en helomvending, snur meg 360 grader, og foran meg blir jeg var en skikkelse som ser akkurat ut som meg selv, samme hår, samme klær, samme holdning.(Det er altså to av meg selv nå, og for å gjøre det enklere å forstå, velger jeg å gi «den andre meg» - han i sofaen - kallenavnet «X». Rapporten oppleves gjennom øynene mine, og vi ser altså nå på «X» ). X sitter i sofaen og blar i en eller annen bok, og det virker som om han ikke legger merke til at jeg er der. Jeg beveger meg nærmere, - jeg verken går, krabber svømmer eller flyr, jeg bare beveger meg - og stanser når jeg rett bak X.

På bordet foran X, ligger det en eller annen slags rar form for bok. Den ligger åpen, og det er ikke en bok i normal forstand. Arkene er heller som LCD-skjermer, hvor det på hver enkelt side spilles av forskjellige deler av livet mitt i videoformat. Side 1 viser en film av fødselen min, side 13 viser min tiårsdag og side 50 viser at jeg får min første mobiltelefon osv.. Hele mitt liv er dokumentert i denne «videoboka». Jeg beveger meg bort til videoboka, og forsøker å skifte side. Det går ikke. Jeg har ingen kropp, derfor er det en umulig oppgave. X blar i boka, og det later til at ha ikke enser meg. Jeg prøver å ta kontakt, men får ikke til å lage lyd. Uten stort annet å gjøre, ser jeg i boka tar jeg til takke med å bare stirre i videoboka. Han blar opp på en side som viser ting jeg selv ikke husker å ha opplevd. Dystre, groteske, triste og forferdelige ting. Jeg får panikk. På dette tidspunktet var det som nå skjedde min absolutte virkelighet, og det kunne aldri falt meg inn at dette var en illusjon eller hjernen min som spilte meg et puss.

Neste side viser et minne hvor jeg holdt på å drukne. Alt blir gjenopplevd på nytt, og det føler ut som om det skjer på ordentlig. Plutselig var det svarte som tidligere hadde omgitt meg, byttet ut med vann, og nok en gang satt hodet mitt fastklemt mellom to metallstenger under vannet. Jeg kjente vannet på kroppen, det kalde, ekle vannet. Jeg kjente at det ble slutt på luft. Jeg druknet.

Jeg faller, faller, faller, og åpner så øynene. Nå befinner jeg meg i putehimmelen min igjen, med ryggen godt plantet til bakken. Det første jeg legger merke til er at jeg har hender. Med hendene utforsker jeg kroppen min; kjenner på føttene, ansiktet, magen. Alt er som det skal. Men hvordan er jeg i stand til å ligge strak, og samtidig bruke hendene til å kjenne på undersiden av føttene mine? Jeg løfter hodet, og legger merke til at jeg har en barnekropp. Ut av det blå kommer to store, snakkende hender ned gjennom taket, og de vil at jeg skal bli med dem. «Nå er barnehagen ferdig, nå skal vi hjem.» «Jeg er ikke gal,» er det eneste jeg makter å svare. Inn døren kommer mamma, X og en mann i hvit frakk. Hendene i taket griper tak i meg og drar meg opp i taket og inn i noe som lignet på et rør – et rør uten noen ende, et rør uten tid.

Rett etter dette kommer jeg til meg selv igjen. Jeg ligger i senga mi, omgitt av putene, dyna og pleddene, det som tidligere lå på stuegulvet. Jeg kommer meg på beina, og går ut på stua. Alt er ryddet bort. Mens jeg var på tur hadde jeg tømt ut bongvannet, renset risten, satt bongen på vask, og ryddet opp etter meg. I tillegg hadde jeg visstnok skrevet med en kompis på Facebook-chat. «Jeg forstår ingenting,» hadde jeg skrevet til han.

Som jeg skrev helt i starten skjedde det egentlig en god del mer, men jeg har ikke sjans til å formulere det til noe fornuftig, og velger derfor å utelate det. =)
Veldig spesiell historie. hørtes egentlig veldig skremmende ut :P har aldri røykt salvia eller noe lignende før
Veldig bra rapport!
Det jeg undrer litt over er at du klarte å skrive til noen på Facebook, og rense bongen også!

Har selv noe Salvia liggende hjemme, men jeg skal vente med å bruke det til sommeren :-)
Det er noe med det der at kroppen din gjør én ting, mens hodet ditt er et helt annet sted. Min første gang var på en golfbane. Da ble jeg vist rundt i en barnehage av en trekant og en sirkel, mens jeg visstnok bare lo konstant i 3-4 minutter..

Bra rapport! Alltid like gøy å lese Salvia-rapporter
Likte at du lagde et så bra tripperom uten masse tull, men myke tepper og sånt!

Hørtes ut som om du fikk en kul tripp! skjente meg igjen i noen av delene.
Sitat av Infinity94 Vis innlegg
Veldig spesiell historie. hørtes egentlig veldig skremmende ut :P har aldri røykt salvia eller noe lignende før
Vis hele sitatet...
Det var enda mer skremmende å oppleve dette her. Synes det er litt vanskelig å sette ord på tingene som skjedde. Hadde jeg vært flink til å tegne ville det kanskje vært kult for å få illustrert hva som foregår i hodet.

Sitat av Echodius Vis innlegg
Veldig bra rapport!
Det jeg undrer litt over er at du klarte å skrive til noen på Facebook, og rense bongen også!

Har selv noe Salvia liggende hjemme, men jeg skal vente med å bruke det til sommeren :-)
Vis hele sitatet...
Ja, lurer selv på hvordan det foregikk. Vær forsiktig med Salvia. Det var en god del sterkere enn jeg hadde forestilt meg. Jeg har lest min del tripper på nettet, men jeg tror ikke man blir mer klar for en tripp av den grunn. Salvinorin A er utrolig potent, og det skal lite til for å blåse deg til himmels =)

Sitat av Kamuflarne Vis innlegg
Det er noe med det der at kroppen din gjør én ting, mens hodet ditt er et helt annet sted. Min første gang var på en golfbane. Da ble jeg vist rundt i en barnehage av en trekant og en sirkel, mens jeg visstnok bare lo konstant i 3-4 minutter..

Bra rapport! Alltid like gøy å lese Salvia-rapporter
Vis hele sitatet...
Regner med jeg skal prøve det igjen, men må ta meg litt tid til å fordøye denne opplevelsen. Hvordan var din opplevelse? Skummel?

Sitat av Awareness Vis innlegg
Likte at du lagde et så bra tripperom uten masse tull, men myke tepper og sånt!

Hørtes ut som om du fikk en kul tripp! skjente meg igjen i noen av delene.
Vis hele sitatet...
Ja, var ganske så koselig å sitte der også, helt til Salvian kom og slo meg i bakhodet med balltre. =)
Sist endret av mandelbrot; 8. desember 2011 kl. 17:41.
A Real Human Bean
Mullah's Avatar
Dette var en interessant og velskrevet rapport! Var noen av de hendelsene du ikke husker fra videoboken virkelige, eller var alt bare fantasi? Ser du noe potensielt utbytte i opplevelsene dine, og hvordan er formen i dag?
Sitat av Mullah Vis innlegg
Dette var en interessant og velskrevet rapport! Var noen av de hendelsene du ikke husker fra videoboken virkelige, eller var alt bare fantasi? Ser du noe potensielt utbytte i opplevelsene dine, og hvordan er formen i dag?
Vis hele sitatet...
Takk for det. =) Det var stort sett dystert oppspinn som presenterte seg, men i blant alt oppspinnet var det også iblandet virkelige minner, minner jeg ikke ville ha husket om det ikke var for denne turen. For eksempel drukningen som jeg opplevde i turen har røtter i virkeligheten, men ettersom jeg i dag sitter her og skriver, døde jeg ikke da det hendte i virkeligheten. Hehe.

Nei, jeg kan ikke si at turen har gitt meg noe ut over at det i og for seg var en spennende opplevelse å ha med seg til senere. Jeg tror denne planten har mye å by på, men jeg doserte litt vel høyt til førstegangsbruk å være, og tror jeg ble litt vel overveldet over hvor kraftig rus den gir. Uansett hvor mye jeg hadde lest på forhånd, ville jeg aldri ha kunne forestilt meg en så intens og surrealistisk opplevelse.

Formen er utrolig bra. Opplevde en slags form for mild eufori ut dagen, og den henger igjen også i dag. Hvorvidt dette er innbilning eller ikke vet jeg ikke, men det er i hvert fall vidunderlig.
▼ ... over en måned senere ... ▼
Velskrevet rapport!
Høres fornuftig ut å ta noen forholdsregler når man skal trippe på Salvia, spesielt når man velger å trippe alene.

Har du flere erfaringer med Salvia, enn bare denne gangen?

Jeg har selv både 5X, 10X og 15X liggende som venter på å bli testet ut... tenker jeg prøver meg på 5X først og så får vi se hva det blir til.

Takk for at du deler!
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Sitat av Kaput Vis innlegg
Velskrevet rapport!
Høres fornuftig ut å ta noen forholdsregler når man skal trippe på Salvia, spesielt når man velger å trippe alene.

Har du flere erfaringer med Salvia, enn bare denne gangen?

Jeg har selv både 5X, 10X og 15X liggende som venter på å bli testet ut... tenker jeg prøver meg på 5X først og så får vi se hva det blir til.

Takk for at du deler!
Vis hele sitatet...
Tusen takk for det!

Nei, for øyeblikket har jeg latt det bli med én gang. Den førse tiden etter turen følte jeg meg ikke klar for å begi meg ut på en ny reise; det var mye å fordøye på det mentale planet. Har lyst til å prøve det igjen, men ettersom jeg ikke har noen venner som er åpne for andre rusmidler enn alkohol og cannabis, og jeg uten tvil skal ha noen som passer på meg mens salviaen gjør sitt, blir det litt vanskelig å få til. Som jeg nevnte i rapporten min gjorde jeg det alene den første gangen, og under rusen handlet kroppen min på autopilot uten at jeg selv var i stand til å gjøre noe; jeg fulgte med på helt andre ting.
Bra rapport! Salvia har jeg aldri prøvd, men ligger på to do listen
▼ ... over en uke senere ... ▼
Utrolig spennende rapport! Har prøvd Salvia èn gang før, men ble ikke noe serlig effekt. Jeg var bare redd for å dette ut av sofaen siden jeg var sikker på at den satt på veggen, så måtte sitte å gynge.