Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  9 1867
Hei,

driver å ser etter en bank som kan tilby meg et eller anna kort som ikke koster skjorta å bruke. Problemet er at jeg har flere anmerkninger registrert på meg. Skandiabanken avviste søknaden min, samme gjorde Fokus Bank.

DNB kunne vist gi meg VISA som ville koster 2-3 kr hver gang jeg brukte kortet, dette anser jeg som uaktuelt.

Har dere noen tips og erfaringer med hvor faen man kan få seg et bankkort (helst med legitimasjon også) når man har noen enkle anmerkninger på seg?
Prøv hos en av de mindre sparebankene.
på posten får man visa selv om man har inkassosaker
Er det vanlig bankkort eller kredittkort du er ute etter?
Sist endret av felix_poker; 29. november 2010 kl. 08:41.
Mongo
thomasw's Avatar
Trådstarter
Jeg er egentlig ute etter et "vanlig bankkort". VISA er jo kjekt å ha (mulighet for å handle på nett etc), men om jeg ikke får det noe sted så får det nå bare være. Jeg trenger noe jeg kan betale i butikkene med hovedsaklig.
Du har jo visa på vanlige bankkort også, bare ikke mulighet for å handle på kreditt. Jeg synes det var rart at skandiabanken avslo søknaden din, ettersom de ikke løper noen risiko ved å gi deg en brukskonto med tilhørende kort, så lenge du ikke får kontokreditt eller kredittkort.

Sjekk ut YaBank, de har også gebyrfrie bankkort.

Du kan også ta en telefon til skandiabanken og høre hvorfor du ikke fikk søknaden innvilget og hva du eventuelt kan gjøre for å få det.
Mongo
thomasw's Avatar
Trådstarter
Det er forøvrig kjekt med nettbank (og gjerne smsbank)

Jeg chattet med skandiabanken, de sa det ikke var mulig å få kort så lenge jeg har anmerkninger registrert.
Sist endret av thomasw; 29. november 2010 kl. 08:59.
Kan det være skandiabanken mente kredittkort og ikke debetkort?
Det er BankAxept kort du kan få. Ingen kreditt. Mulig å belaste kortet på offline terminaler opp til 1500,- maks. Over det er manuell behandling. Beløpet trekkes direkte fra konto og du kan derfor ikke bruke mer enn du har, men om terminalen er offline så kan du betale med opp til 1500,-, og om du ikke har penger på konto går det rett på minus.

Noen banker tilbyr også kort med VISA på til de med dårlig råd, men normalt sett ikke når man har betalingsanmerkning.

Når det gjelder DnB Nor sitt tilbud så er dette mest sannsynlig så bra som det blir. Årsaken til dette er at DnB Nor forutsetter at du er med i et kundeprogram for å kunne slippe gebyr på bruk, og alle kundeprogrammene til DnB Nor krever at du har et Mastercard i tillegg. De fleste andre banker opererer på noe tilsvarende måte, men det varierer nok noe, og kanskje er du heldig og treffe på en hvor du får både kort og fri bruk. Men eg blir ikke overrasket om du ikke gjør det.

Det er dessverre dyrt å være fattig.