Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  22 22719
Flere og flere har vel hørt om modafinil nå, i sammenheng med at stadig flere studenter visst nok bruker det i sammenheng med studier. På forhånd hørte jeg at det skulle virke oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende. Høres bra ut, så jeg bestiller på nett. Lang historie kort: det ble stoppet i tollen, de krever en faktura eller ordrebekreftelse for å se verdien av varene. Jeg sender det. Får pakkelapp ca en uke senere, betaler moms og fortollingsgebyr til posten og står med 100 piller modafinil i hende. Okei!

Dag 1
Jeg drar på skolen midt på dagen og lurer på om jeg skal ta det da. Det blir likevel ikke før jeg begynner på jobb senere, da tar jeg en pille, 100mg, og er veldig spent på om jeg kommer til å merke noe. Jeg setter meg i kassa på Rema og kjenner ingenting. Ingenting. Ingenting. Så kommer det en vare strekkoden er ødelagt på, så jeg må taste inn de 11 sifrene manuelt. Da merket jeg tydelig at det gikk fortere å taste, og at jeg husket fler tall fremover av gangen. Muligens en placeboeffekt, fordi jeg var så oppsatt på at det skulle være prestasjonsfremmende. Men jeg synes det virka som det vedvarte. Etter en liten stund føler jeg et press mot tinningene, ikke ubehagelig, men nok til at jeg ble litt skremt(nok en gang tenkte jeg at det var placebo). Senere mild hodepine, nesten ikke noe snakke om.
At den skulle være oppkvikkende er jeg virkelig usikker på. Jeg var rimelig slapp fra morgenen av denne dagen, pga noen trekk av bongen kvelden før, men våknet greit utover. Etter modafinil kjente jeg ingen forskjell i så måte. Jeg drakk en Pure Rush på jobb, og det hadde virkelig en oppkvikkende effekt, mer enn det pleier å ha. Kanskje noe med koffein/mod kombo`? Uansett fungerte modalerten ikke så godt som oppkvikker. På kvelden drar jeg hjem og røyker, så da tror jeg ikke det er mer å fortelle.

Dag 2(i dag)
Denne dagen viser seg litt mer interessant. Jeg står opp rundt 9 fordi jeg skal på jobb, ganske loka og bakfjern. (10:20)Så setter jeg med i bilen og farer av sted, samtidig popper jeg to modalert. (11:10)På jobben kjenner jeg samme effekt som dagen før, jeg oppfatter fort tall, og når jeg ser meg rundt er det akkurat som om jeg bruker midre tid på å ta inn inntrykk. Så antagelig litt loka ut, fordi jeg flyttet hode så fort fra plass til plass når jeg oppdaget effekten. :P Dette var omtrent en halvtime etter at jeg tok tablettene. (11:40)Enda en halvtime senere begynner jeg kjenne samme presset mot tinningene som dagen før, bare litt sterkere. Fortsatt ikke noe mer enn at man kjenner det lsm, går helt greit. (11:55)Så mild, mild hodepine igjen, rundt et kvarter etter, presset vedvarer. Samtidig har jeg fortsatt greia med at tall er lette oppfatte og at inntrykk glir lett inn, uten å være påvirket i nevneverdig grad av verken hodepine eller press mot tinninger. Hodepinen og presset blir borte etter en time, altså to timer etter at jeg tok pillene(12:20).
Under alt sammen merker jeg at jeg ikke er så tålmodig som jeg pleier være og begynte svare kunder småfrekt. Lot seg lett kue når jeg bare ble klar over det, men irriterte meg fortsatt mer enn vanlig. (14:20)Så rundt fire timer etter at jeg tok dem kjenner jeg at konsentrasjonen blir litt svekket igjen. Det dårlige humøret mitt vedvarer derimot, og jeg kjedet meg utrolig. Egentlig helt siden jeg begynte denne dagen, så hvis man ikke skal gjøre noe spes utfordrende er det nok ikke noe særlig å ta det, fordi man fort begynner å kjede seg.
(18:00)Så ferdig på jobb, og finner ut at jeg ska spille Counter Strike med modafinil innabords. Jeg tar to piller i bilen på vei hjem, inne døra tar jeg med meg to brødskiver og litt melk. (18:40)Så er jeg i gang. Mhm, det er definitivt noe som har skjedd. Jeg føler at musa går mest av seg selv, og treffer mye mer enn det jeg gjorde før, det jeg sikter på. Blir litt mer modig pga dette, så vinninga går litt opp i spinninga. (19:30)Så en og en halv time etter inntaket, begynner det virkelig rocke. Det går virkelig som en lek nå, og er på nivå med beste å serveren. 31-7 i stats på det beste. Holder meg på dette nivået en time eller noe sånt, så går det sakte nedover igjen. (20:30)Jeg følte det som jeg ble mer oppslukt av spillet enn ellers, og tenkte fortere på løsninger på forskjellige situasjoner. Tenkte klart, selv om det var masse stress osv. Etter denne tiden, begynner jeg være mer på mitt normale nivå, men jobber stadig for å få opp statsen på samme nivå som før. Når jeg merker det begynner å gå dårlig, gir jeg meg som regel, men nå ble jeg veldig tålmodig, og kunne bli drept først i runda og vente på spawn mange ganger etter hverandre uten å gi meg. (21:00)Rundt tre timer etter pilleinntaket har jeg spilt i 2 og en halv time. Det kjennes ut som jeg har begynt få feber, og øynene er skikkelig ømme. Antagelig pågrunn av at jeg har stirret så jævli intenst på skjermen. Fortsatt går siktet fort på mål, men jeg begynner få vansker med å konsentrere meg når jeg må passe på flere plasser samtidig. Blir så fokusert på en plass, og tenker ikke på resten. Kommer det en kar ut fra et sted jeg ikke forventer, tar det litt tid før jeg oppfatter situasjonen. Feberen begynner virkelig plage meg, er skikkelig varm på pannen. Kalde, svette hender. Jeg gir meg og går inn på freakforum.no, leser en triprapport på noe greier fra UK og begynner på denne. Feberen og de ømme øynene gir seg ganske bra med en gang jeg slutter spille, selv om det henger litt igjen(altså antagelig mer med spillet å gjøre enn modalerten, selv om det var den som fikk meg til å stirre så intenst på skjermen).
Hele tiden kjenner man seg ganske normal, så det er ikke snakk om noe slag rus i det hele tatt. Nå(22:21) har jeg bittelitt vondt i hue, det presser litt og jeg loker litt, men langt i fra like ille som når man er bakfjern. Effekten ellers er, så vidt jeg kan skjønne, over.
Hmmmm, nå har jeg lest(22:35) igjennom her, og ser at jeg har ganske kjeie setninger en del plasser. Gjør de mye lenger og mer kompliserte enn nødvendig.(lok)

Konklusjon: Det virker som 200mg er den mengden man må ta for å få ordentlig effekt. Virkningen begynner komme mellom en halv og en hel time etter inntak. Virkningen på topp rundt 2 timer etter inntak. Jeg kjente virkelig en effekt på konsentrasjon og stressnivået(gikk ned) mitt. Siden går det sakte nedover, og man blir litt for oppslukt av ting. Litt makkafølelse. Etter fire timer er det ingen positive effekter igjen, man begynner loke litt og har et press/en mild smerte i hodet. Hjelper ikke så godt mot trøtthet, for er rimelig trøtt nå. Men kan tenke meg at jeg ikke får så lett for å sove, for aua er vidåpne(også som på makka). Tilbakemelding i morra på det, forhåpentligvis. Leste forresten at mange mener modalert er en fake. Det tror jeg virkelig ikke as. Tydeligvis ikke ulovlig i Norge, siden det gikk gjennom tollen så greit.
Dere må forresten gjerne spørre om konkrete ting, jeg ser det er mye jeg kunne sagt mer om!
Dag 2 var litt slitsom å lese. ellers bare lurer jeg på om dette er no ulovlig og at du var heldig som fikk den igjennom tollen eller at det faktisk er lovlig?
Ja, det er jeg enig i as... Ser at jeg kunne kortet ned den delen en god del. =/ Nei, så vidt jeg skjønner det, så er det lovlig å bestille legemidler(dvs ikke på nark-lista) fra utlandet så lenge det er til eget bruk. Dette uavhengig om man har resept eller ikke.

Fra legemiddelverket.no
Det er tillatt å kjøpe legemidler i utlandet eller via internett hvis følgende betingelser er oppfylt:
-legemidlet er til eget personlig bruk (personlig bruk betyr: En persons medisinske bruk av legemidler til seg selv).
-legemidlet må være anskaffet på en lovlig måte i anskaffelseslandet
-innførsel av legemidler pr. post er kun tillatt fra land innenfor EØS. Slik import er ikke tillatt for personer under 18 år.
-legemidler som inneholder stoffer som anses som narkotika eller dopingmidler er ikke tillatt å innføre
-Legemidler til dyr er ikke tillatt å få tilsendt fra utlandet.

Tollvesenet kan be om dokumentasjon på at legemidlet er til personlig bruk, ved for eksempel en legeerklæring.

Problemer med å sove
Fryser. Med nærmere ettertanke gjort siden jeg tok de første idag^^
Lukter rart av pisset :P Nesten som når man går på pencilin
Sist endret av Vitardetpåbong!; 15. mars 2009 kl. 02:25. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Modafinil er desverre på dopinglista og er forbudt å innføre (straffbart) så du var heldig
Det stemmer at modafinil er på denne lista, men den er bare for idrettsnorge, det vil si at man bli straffet av idrettsforbundet hvis man bruker stoffet i samband med idrett underlagt dem, hvis man blir tatt selvfølgelig. På denne lista derimot, som er den som er fastsatt ved lov, er ikke modafinil nevnt. Det er altså lov å innføre
Hmm, er dette noe man kan få resept på hos legen om man går og sier at man har konsentrasjonsvansker og høyt stress nivå? Har selv veldig høyt stress nivå, få ganger så høyt at jeg hører stemmer.. Og dette skyldes stress.. Dessuten sliter jeg med mindre konsentrasjonsproblemer på skolen.. Men snakker ikke om ad/hd elns..
Hvordan er det å få resept på dette hos legen, eller er det andre medisiner som heller brukes?
Fin rapport, spiller selv Counter Strike, hadde vært morsomt å prøve å game med det =P
Fra legemiddelverket: "Modafinil er et sentralstimulerende middel som er godkjent til bruk ved narkolepsi og idiopatisk hypersomni" Det vil si at du ikke kan få det for konsentrasjonsproblemer, men må ha problemer med at du er overdrevent søvning eller plutselig faller i søvn uten videre. Gå forresten gjerne inn og les om bivirkninger, så du du vet hva du risikerer.

Vil forresten tilføye litt på rapporten min. Lokinga skyldte neppet modafinilen, men heller bakrus fra cannabis. Tok 2 piller igjen i går. La meg til å sove rett etter inntak, og våknet ca en halvtime senere og følte meg veldig opplagt. Så satte jeg meg til å lese, og leste uten problemer to kapitler i samfunnskunnskapsboka. Konsentrasjonen var lett å holde på, og teksten ble lest uten opphold i tre timer. Følte at jeg satt igjen med mye av stoffet etter endt økt, og var godt fornøyd med virkningen. Etterpå spilte jeg cs igjen, denne gangen følte jeg verken at jeg ble trøtt eller loka. Kjente mye mindre til noe topp i virkningen og utfasingen var mye lenger nå. Jeg tenker at dette hadde med at jeg ikke hadde røykt noe nylig denne gangen.

Hehe, takk, var ganske rotete men.. Mest å gjøre med bakfjernhet ^^ Genialt og spille cs på det egentlig :P Selv om det er litt tvilsomt å ta det her hver gang en skal spille cs..
Sist endret av Vitardetpåbong!; 19. mars 2009 kl. 12:47. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
"både hudreaksjoner og psykiatriske bivirkninger av alvorlig karakter" Hmm, har endel allergi, hudreaksjon er vel ikke akkurat bra da.. psykiske bivirkninger som er alvorlige, oh?! Sliter mye med dårlig humør, litt depresjon osv. men dette er vel ikke noe alvorlige greier.. Takker for svar.
Tror du hadde griseflaks.. Legemidler som er klassifisert som A-preparater er normalt strengt kontrollert...
Hudreaksjonene forekom visst bare på folk under 17 år, og da meget sjeldent. Psykiske bivrkninger er klart jeg ville tatt litt mer alvorlig, men også disse, så vidt jeg har forstått, forekommer etter lang tids jevnlig bruk. Sånn at når man tar det i blant er nok risikoen i alle fall en god del mindre.

Veit ikke det, etter alt jeg har lest på legemiddelverket, kunne jeg ikke finne noe om at det ikke var lov. Som det står der, så lenge legemiddelet blir sendt fra et EØS-land og ikke står på verken doping- eller narkoliste, så er det fritt frem
øverst på dopinglista:

"Som dopingmidler regnes følgende stoffer og disse stoffers salter og derivater og mulige isomere, estere og etere av stoffene og deres salter; jf. forskriften § 1 bokstav b):

adrafinil
"

http://en.wikipedia.org/wiki/Adrafinil

"Adrafinil is a prodrug; it is primarily metabolized in vivo to modafinil (Provigil)"

Sitat av halla Vis innlegg
øverst på dopinglista:

"Som dopingmidler regnes følgende stoffer og disse stoffers salter og derivater og mulige isomere, estere og etere av stoffene og deres salter; jf. forskriften § 1 bokstav b):

adrafinil
"

http://en.wikipedia.org/wiki/Adrafinil

"Adrafinil is a prodrug; it is primarily metabolized in vivo to modafinil (Provigil)"

Vis hele sitatet...
Som trådstarter tidligere har nevnt så er er det i grunn uvesentlig om det står på dopinglisten med mindre man skulle finne på å bruke det i forbindelse med idrett.
Nei, mener du at det er lov å innføre effedrin, clenbuterol og steroider og?
Sitat av halla Vis innlegg
Nei, mener du at det er lov å innføre effedrin, clenbuterol og steroider og?
Vis hele sitatet...
Min feil, uttalte meg kun på grunnlag av hva som kommer frem i denne posten uten å gjøre ytterligere undersøkelser ;-)

Du har så rett så rett, innførsel er ikke lov.

http://no.wikipedia.org/wiki/Doping
Å tilvirke, innføre, utføre, oppbevare, sende eller overdra dopingmidler rammes av Straffeloven §162B og kan straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år.
Vis hele sitatet...
Sitat av halla Vis innlegg
øverst på dopinglista:

"Som dopingmidler regnes følgende stoffer og disse stoffers salter og derivater og mulige isomere, estere og etere av stoffene og deres salter; jf. forskriften § 1 bokstav b):

adrafinil
"

http://en.wikipedia.org/wiki/Adrafinil

"Adrafinil is a prodrug; it is primarily metabolized in vivo to modafinil (Provigil)"

Vis hele sitatet...
Ai! Se der du! Det var jeg virkelig ikke klar over, hehe.. Men det var tydeligvis ikke posten heller, så en får bare håpe i det lengste at de ikke kommer inn på denne tråden her. Man skal nok uansett ha litt uflaks før man kommer borti en postansatt som kan legemiddellovene på rams

Nå må jeg innrømme at jeg ikke veit hva noen av de begrepene der innebærer, så jeg klamrer meg fortsatt til et lite håp om at modafinil ikke faller innenunder?
Sist endret av Vitardetpåbong!; 24. mars 2009 kl. 19:28.
▼ ... mange måneder senere ... ▼
For meg virker det som at dexedrine er et bedre legemiddel enn modafinil!
▼ ... flere år senere ... ▼
Dexederine gir en nevneverdig rus, og ligner veldig på amfetamin.

På modafinil derimot, så er du ikke amfetamin stimulert, men man føler seg rett og slett bare mer motivert. Sammen med litt kaffe kan man føle seg en smule mer gira.

I mine, helt subjektive erfaring, for en som også har ADD, og har prøvd ritalin og dex, så er dette her en vidundermedisin.

Nå gjelder det bare og så om det er noen bivirkninger som kommer frem etter langtidsbruk.

så føler du deg ikke amfetaminstimulert. Beklager orddelingsfeil.
Sitat av nikita Vis innlegg
https://mymodafinil.net

Hvor mye veier du? (Relevant for dosering)
Vis hele sitatet...

Dosering på Modafinil er litt vanskelig, for det handler ikke bare om kroppsvekt men også om man tar det med mat eller ikke. Har man spist rett før tar det litt lengere tid før man merker noen effekt osv. Og går man på dette daglig så må man huske på at de har en halveringstid på ca 12 timer. Man har fortsatt noe i systemet dagen etter man har tatt det og vil da få en større effekt på dag 2 enn på dag 1.

Etterhvert vil dette selvfølgelig jevne seg ut, og det er derfor mange ikke får noen spesiell dosering annet enn at de må prøve seg frem selv.

Jeg har forskjellig dose fra dag til dag etter hvor mye jeg tok dagen før, og jeg syns det er bedre at man er litt mindre "alert" enn at man ligger å vrir seg i senga på natta.
▼ ... over et år senere ... ▼
Har hatt problemer med å sove når jeg har tatt 200 mg, selv om jeg har tatt det med en gang på morgenen. Ellers er modafinil vanskelig å få gjennom som brev i tollen i Norge, går gjennom i kanskje bare halvparten av tilfellene. Det er heldigvis mulig å få bestilt fra norske selgere som sender fra Norge
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Et tips er (hvis man har mulighet) å bestille via Poste Restante i Sverige og hente der. Jeg bestilte fra en nettside på Mandag 14/11, og allerede 17/11 kunne det hentes. Fikk ikke hentet pakken selv før 18/11, men vil jo kalle dette rask og effektiv levering. Tok 200mg kl 14:15 i dag.

Merker jeg er ekstremt oppmerksom på ting, som at det blåste kaldt på knokene da jeg gikk ute, en regndråpe som traff håndbaken min osv. Luktesansen min, som til vanlig er veldig nedsatt, er brått blitt litt aktiv igjen. Mat var absolutt ingen høydare og smakte ikke noe godt.

Å skifte fokus virker å ta litt lenger tid enn det vanligvis gjør - må omstille meg mye mer. Heldigvis klarer jeg å fokusere mye mer på det jeg skal fokusere på også. Syntes tiden går veldig sakte, men det kan være det er fordi jeg er veldig oppmerksom på alt som skjer rundt meg hele tiden, og det virker som hendene/kroppen raser litt fortere enn hodet, f.eks glemmer å skrive punktum i en ".com" adresse. Er ca 2 timer siden jeg tok den nå, så det burde vel gå greit fremover. Opplever ingen betydelig ubehag, men er absolutt våken, noe som er en bonus for meg som ofte sliter med intens trøtthet.
▼ ... mange måneder senere ... ▼
Anonym bruker
"Forbannet Tumler"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Jeg elsker modafinil. Er en voksen kvinne som jobber fullt i en hektisk bransje.(og jeg gjør til språket mitt med vilje for att ingen skal kjenne meg igjen....) Før viktige tidsfrister, for å ta ett eksempel, er modafinil gull for meg. Jeg tar en 200 mg tablett og klarer fint å sitte natten gjennom og lese/skrive/jobbe. Er heller ikke trett dagen etter - skal jeg holde enn viktig presentasjon så tar jeg en till for å være sikker på å ikke gjeispe, men som regel trenger jeg ikke det. Jeg bestiller ved å bruke bitcoins, og videresendingstjeneste i utlandet.

Føler meg aldrig ruset når jeg tar det, og kan oppleve at jeg jobber og får "tunnellsyn" og så vipps har det gått fem timer.
▼ ... over en måned senere ... ▼
Hva kan skje om det blir tatt i tollen, og de ikke er like greie som de som stoppa pakka til trådstarter?

Kan man få bot, eller blir bare varene konfiskert?