Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  79 5904
En del har forbedret seg på de siste førti årene, men samtidig er det nok en del som har blitt værre, også. Forbedringer kan vi jo se når det kommer til levekår for den jevne nordmann, for levekårene har blitt bedre. Man jobber mindre, man har mer penger og mer fritid. Man har råd til å ha mer enn nok mat hver dag, ta seg en fest nesten hver helg eie eller leie et sted å bo og en hytte eller båt man kan bruke i helgene og mer til.

Samtidig har det hele ført til et samfunn der det er reklamer for både det ene og det andre på hvert gatehjørne og på TV, radio og internett får vi høre at lykken forgår dersom vi ikke kjøper dyre produkter for hår, kropp og mye annet man har lyst på og kunne tenke seg å ha. Særlig fokuset på skjønnhet har endret seg veldig mye.

Grunnen til at samfunnet har endret seg så drastisk er nok hovedsaklig privatiseringen i samfunnet. Samfunnet har blitt mer kapitalistisk, og siden kapitalismen alltid har et ønske om økonomisk vekst og stadig ekspansasjon, skaper kapitalismens bakmenn behover vi egentlig ikke har. Som å dusje hver dag, ha på oss parfyme hele tiden og til enhver tid skulle se penest ut.
Sitat av Markus
Grunnen til at samfunnet har endret seg så drastisk er nok hovedsaklig privatiseringen i samfunnet. Samfunnet har blitt mer kapitalistisk, og siden kapitalismen alltid har et ønske om økonomisk vekst og stadig ekspansasjon, skaper kapitalismens bakmenn behover vi egentlig ikke har. Som å dusje hver dag, ha på oss parfyme hele tiden og til enhver tid skulle se penest ut.
Vis hele sitatet...
Jeg er enig. Tror det har noe med dette og gjøre også.

Men jeg må tilføye en viktig poeng. Norge er vel et av det sikreste landet i verden, og det er vel ikke uten grunn?
til tiders enig i at vi er en spinkel generasjon, innesitterere og sofa slitere, hvis vi skal gå ut så er det helst for å sitte og være passiv på kino, kanskje driste seg til å spise ifrykt for og måtte bruke beina så går vi på den kafeen nede i gata, men vi må kjøre så klart. Dette er et eksempel på god teknologi brukt på en dårlig måte. og det er akkurat der jeg tror vi har et problem tror jeg, denne mentaliteten i har for å gjøre noe vi ikke trenger og gjøre. vi sender heller robotten til og gjøre det for oss. og det samme med foreldre oppdragelse, våre foreldre er så glad i denne teknologien rett og slett fordi de hadde den ikke, de nyter den har jeg en følelse av, imens vi har den bare, forstå forskjellen for den er stor. de som skulle oppdratt oss, vår foreldregenrasjon sitter på rumpa og nyter deilige teknologi og dytter oss barn unna, kjøp de en nintendo og tro at det er oppdragelse nok. ja, vi faller på rumpa og vi slår oss, men det er duke nukem sin.

jeg tror vi må kutte ut denne matrialliseringen hvis vi skal bli mere hardbarka. ikke bekymre oss om det kommer en voldteksmann og stjeler ungen for dette skjer ikke av å gå noen få kilometer. jeg tror at vi må ikke være så late og tro at skytegale mediabilde er gata du bor i.

jeg skylder vår generasjons problemer på teknologi og latskap. iværtfall når det kommer til pinglestatusen
Gjett hva som skjedde for en liten stund siden...
Det var en syklist som tryna og slo hode i en "abc"
det er en type autovern, vet ikke om dere har sett den, men det er er enden på et autovern med en refleksplate i enden. Den skal ta imot bilen og bremse den ned uten at du stryker med eller kjører av veien.
Jobber med å lage blandt annet slike.

Men på den veien der syklisten var, så var et gangfelt på andre siden.
han tryna og slo hode i hjørne på den plata. Død momentant...
sjansen for at det skjer er 1:9^9999999999999999999
nå har forsikringsselkapa funnet ut at det hjørne skal bli avrundet.
og det er ikke så mye gods å slipe på før det svekker konstruksjonen.
måtte stoppe opp en leveranse på 180 slike for å fikse på det hjørnet.

Der har du Norge.... skal vi begynne å legge puter i grøftekanten for at folk skader seg på en sten der?
Det viktigste er at alle har det bra. Om folk barberer kuken sin eller bruker for mye penger på sminke, så er det deres problem, uansett hvor teit det høres ut. Synes selv det er unødvendig å sminke seg så inni helvete. Hva er vitsen? Men som sagt; det er deres problem, og det er jo ikke akkurat et stort problem... Faktisk ikke et problem i det hele tatt.


Og det med alt skal være sikkert er jo egentlig like greit. Det er ikke alle som er like klare i toppen, både når de er beruset og edru tilstand. Og for å ikke glemme små barn, osv...
Sist endret av Mexxy; 9. august 2008 kl. 00:49.
Mine foreldre har alltid latt meg springa rundt i skogen åleina, meste parten av barndommen min gikk ut på hytter, turar i skogen, klatring i store berg osv.
Og eg kom nesten alltid heim med eit skrubbsår, eller ein eller anna skade.
Det gjorde meg litt meir bevisst på enkelte ting, at eg kan skada meg på den minste ting, men såret gror, og eg har lært mi leksa.
Det er eg utruleg takknemmeleg for. For no, når eg ser på den "yngre" generasjonen.
Ungar som bare er 8år yngre en det eg er, leikar nesten aldrig i skogen, dei griner for kver einaste småting, og sitter heller forann tv'en, en og leika ute med vennar.
Eg kan ta stebror min på 10 år som eit eksempel, når eg kom inn i livet hans så var han 8 år, greit tenkte eg grei unge, han ser ut som ein "stauting", men han begynte å grina når eg løfta han frå bakken, og sladra når eg tok tak i han, og kjefta på han for at han nekta å tørka opp når han hadde sølt juice på golvet(ikkje verdens beste eksempel, men bra nok)
Han er ein sutre unge, nesten alle eg kjenner som er på hans alder er sutrete, dei fleste kan ikkje eingong skrella sine eigne poteter, eller knyta skoene sine.
Det beviser bare at ting har forandra seg, at ting som ikkje var så farleg før, har blitt dødeligt no.

Eg er enig med mekka på mangen måtar, la ungane få ei øks, la dei lera sine lekser, la dei lera seg å takla eit fall. Det er kanskje ikkje den beste måten, men det er den mest effektive.

Eg har aldrig skrevet eit så langt innlegg, men eg følte at dette måtte ut.
Og eg beklager for eventuelle skrivefeil, og bruk av dialekt.

Men om du har lest mitt rotete skriveri, så trur eg at dei fleste kjenner seg igjen, det var liksom kjekkare før, når ungar faktisk fekk lov til å sykkla uten hjelm.

tl;dr Ungar no for tida blir meir og meir pysete.
Sjekk ut dette da!

- Barn klarer ikke å skille mellom leketøy og næringsmidler, sier Miriam Gruß fra den tyske barnekommisjonen.
Vis hele sitatet...
Altså, unger er ikke SÅ dumme! Dessuten skal jo foreldrene lære barna at de ikke skal spise leken..
Ja det er Tyskland, men det går helt sikkert utover Norge til slutt.
Trigonoceps occipita
vidarlo's Avatar
Donor
Sitat av StianBe
Sjekk ut dette da!


Altså, unger er ikke SÅ dumme! Dessuten skal jo foreldrene lære barna at de ikke skal spise leken..
Ja det er Tyskland, men det går helt sikkert utover Norge til slutt.
Vis hele sitatet...
Jo, unger er så dumme. Voksne er så dumme. Det å kjøpe et produkt blir ikkje utelukkande basert på produktet sine kvaliteter i slike tilfeller, og det er jo rimelig åpenbart at Kellogs ikkje hiver i leiketøy for å vere snille, men fordi dei ser på det som en klar markedsføringsfordel.

Det er forøvrig samme grunn til at tilgift er forbudt i norge - forbrukeren skal betale for vara, og vara sine kvaliteter, ikkje totalt urelaterte tenester, som ein gjerne ikkje har bruk for..
Jeg er enig at visse aspekter ved fortiden er "gode" sett gjennom litt filosofisk sentimentalitet, men det at det ligger en skjult verdig i ubehag, men hva skal da det å gå igjennom dette ubehaget føre til? At du blir en bedre person?

Kanskje, men jeg tror også at vi kan bli bedre personer uten dette. Altså om du kan se verdiene det er i folkelighet, kammeratskap, vennlighet og ærlighet, turer i skogen etc. da trenger du vel ikke 62 timers arbeidsdag, juling eller 7 kilometers maraton i gymmen.
Konklusjonen er vel at ein skal sleppa ungane ut, ta dei med på skiturar, sykling, fotball osv, og når dei skader seg(det skjer uansett) blås litt på såret, klaps dei på rompa og sei at det berre er eit lite skrubbsår. Viss foreldra viser den mentaliteten at det ikkje er så farleg å skrape seg opp på kneet, smittar det over til ungen.
Tidleg krøkast den som barsking skal bli.
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Altså, uansett er vi i en utvikling, vi fikk i gang oljen i nordsjøen som viser veldig stor velstand i den norske befolkningen i dag. Per i dag vil flere høste av råvarene, som vi ser nede mot Brasil vil de pumpe opp olje fra store dyp, dyp som aldri har vært utprøvd før. Inn her kommer norsk kompetanse på dette feltet. Norge var det første landet i verden som begynte med å borre etter olje på havet som vi ser i dag har resultert i velstanden våres. Det må riktignok sies at olje er ikke alt vi har klart oss på, men har vært en riktig ressurs for landet for å dra i gang næringslivet og videre utvikling.

Mennesket vil alltid fortsette å utvikle seg. La meg ta et eksempel med mobiltelefonen. På 90-tallet var det så og si ingen som hadde mobiltelefon, det var for dyrt i drift, det var dyrt å anskaffe seg det, men nå i dag tar vi det som en selvfølge. I dag forsøker vi å utvikle nye ting som vi vil ta for gitt at vi har om 10 år for å gjøre et eksempel.

Som du sier Max-Mekka var folk mer varsomme med tingene de eide på 50-tallet og ja, tidligere enn det også, men i dag tar vi alt som en selvfølge fordi det gjør livet våres lettere enn om vi skal knote med det ene eller det andre. Likevel har lovgivere forsøk i størst mulig grad å ivareta samfunnet ved å forsøke med å få bukt med 'bruk og kast' mentaliteten, dette kan vi jo blant annet se i forbrukerkjøpsloven som kom i 2002, og videre i høyesterettspraksis med den kjente stilettdommen. Vi prøver også i en viss grad å beskytte oss mot oss selv, likevel om det vil være særlig vanskelig å kunne få bukt med dette.

Noe av den 'bruk og kast' mentaliteten kan vi anslagsvis se tilbake på finanskrisen vi har nå, vi har hatt det for godt, ikke basert økonomien på forutsigbare verdier. Vi ser at mye har gått for fort frem. Faktisk kan man sammenligne oss menneskers handlemåte med dyr i naturen ved eksempelvis et rovdyr og byttedyr. Er det for få byttedyr for ulven vil antall ulver bli redusert på grunn av matmangel. Er det masse byttedyr vil også antall ulver også kunne økes, fordi det finnes tilgang på mat, men tilslutt vil det nå et punkt hvor det ikke er nok mat til ulven, og kampen for mat blir for hard for den. Nettopp dette kan man se tilbake på finanskrisen eller likviditetskrisen vi har i dag. Plutselig er det noen som ikke klarer å gi nok penger til videre velstand, og for at vi skal komme oss på sporet igjen må vi begrense oss i forhold til bruken av penger. Dette gjenspeiler seg også i krisen vi hadde i 1988. Vi utvikler oss hele tiden, men det er naturen som naturlig setter en grense for hvor fort det skal gå.
Sist endret av CorLeX; 1. november 2008 kl. 01:17.
Enig med trådstarter.. Fattern sier ofte att folk ikke tåler noen ting lenger, og jeg er veldig enig. Da han kjøpte seg moppa var det bare å trø inn i butikken, kjøpe å ut å kjøre.

Sitat av Tias
Vi har vel mulighet til å passe på ungene våre på en måte vi ikke hadde før, da. Nå har vi tid til å se på hva de driver med, tid til å leke med de, tid til å passe på at de ikke leker med dynamitt som 12åringer - mens før i tiden ble de etterlatt litt til seg selv.

Jeg skjønner kanskje denne nostalgien deres, men jeg tror ikke det faktisk er noe holdbart i den. Det var ikke mye bedre i gamledager, ting var faktisk mye VERRE. Folk brukte en mye større andel av lønnen sin på mat, arbeidsledighet var større, bensinprisene var høyere og ja - det var rett og slett vanskeligere å leve for 50 år siden enn det er i dag. Vi bør være glade for det vi har, og ikke syte over gamledager - vintage er riktignok in, men livsstilen i dag er mangfoldige ganger bedre.
Vis hele sitatet...
Må du ikke glemme att mødrene var mødrer før, og hadde god tid til å ta seg av barna. det er vel heller værre nå?

Sitat av Graapho
Hvorfor ikke? Det er jo DRITDIGG å ha masse penger, og hvis man ikke er interessert i å ha det så bra som mulig imens man lever synes jeg ikke det er noen vits i å leve. Tror ikke helt jeg skjønner hvor du vil, siden sånn som verden fungerer nå er det uansett /noen/ som blir sittende med masse gryn, så hvorfor ikke meg?
Vis hele sitatet...
Ekte verdi er det du har igjen når du ikke har noen penger.
Faen, jeg er så enig i det Max-Mekka tok opp. Jeg skulle blitt født 50 år før jeg ble født. Såklart, jeg tror ikke testosteron-nivået i befolkningen har sunket, men alt skal skje på feministiske premisser. Det blir så uærlig.

Jeg skal tatovere "Alt var bedre før" ned venstre arm og "Ungdommen nå til dags" ned høyre.

Sysstemet:"Det kommer til å se jævli ut når du blir gam... hm ... never mind!"
Fremstår smått ironisk dersom foreldre klager på at ting var røffere før og at dagens ungdom er en gjeng pyser, når mange av dem har oppdratt sine egne ungdommer til å bli nettopp dette.

Det er en evig sirkel, vi lengter tilbake med nostalgiske minner (hvilket jeg ser på som positivt, fordi man da mest sannsynlig har klart å luke ut de beste opplevelsene opp gjennom årene av sitt liv). Enda en nyttårsaften er over og man reflekterer over årene før det nye, og tenker at...tja..kanskje var det ikke så verst allikevel.
Må si jeg er voldsomt glad for at da jeg var liten, lærte jeg meg hvordan man skulle bruke en kniv, eller for den del en øks. Besteforeldra mine bor ikke så langt fra min far, og jeg var ofte der da jeg vil liten. Jeg lærte hvordan man hold skulle spikke, hogge og ikke minst sykle der borte. Det meste lærte jeg ved å feile et par ganger først.
Så, jeg er veldig enig med deg Max!
Ble litt sjokkert når jeg skulle kjøpe meg en ny jakke her om dagen, det var en liten jente som var med bestemoren sin å skulle kjøpe en genser. Genseren var fin den, og passet ganske bra. Hun var ikke eldre en 6-7 år, og begynte å klage over at stripene var feil farge, og de gikk feil vei. Det fikk henne til å se feit ut. Hva i svarte banan helvete? 7 år!
Men, så tror jeg faktisk dagens samfunn, og hvilke signaler det sender til barn, allerede da du er veldig ung. Tenk alle de reklamene med lekre damer og menn et lite barn for se hver eneste dag. Det tar nok litt på. Er ikke bare bare å være ungdomm i dag heller dog.

Beklager visst alt ble litt rotete skrevet. Sitter å snøfter med kaffe, etter gårsdagens halloween party.
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Jess! Helt enig med faren til trådstarter her!
Jeg kommer jo fra landet kan man godt si da, jeg fikk min første kniv når jeg var 4år, javist jeg har skjært meg på kniv ca 8 ganger i mitt liv, men jeg vil langt fra si att jeg hadde vondt av det! Men må få presisert at jeg har skjært meg mer på kjøkkenkniven xD

Når det gjelder øks så var det jo bare være med å høgge ved når jeg var 10år det. Aldri hatt ulykke der, fikk jo en litt streng opplæring, og jeg skjønte konsekvensene vist jeg ikke gjorde som jeg fikk beskjed om.

Sommern når jeg var 5år fikk jeg en sprettert som fattern og jeg hadde spikka hugsa jeg, husker det var kjempe arti å skyte småstein med den. Lurer på om denne går under våpen-loven nå? (satt litt på spissen ja...)

Frykt og beskyttelse til fordel fra frihet og ansvar ja...
Ja, hva faen skjedde med trehyttebygging, strårøyking og pornoblad i skogen?


Jeg husker godt første gangen jeg skulle hjelpe fattern med å hogge ved. Dette var på sommeren og jeg gikk i sandaler og han sa bestemt: "Ja, nå må du ikke hogge av deg tåa da!". Det første jeg gjorde var å bomme på vedkubben og snitte opp tåa mi.
Sist endret av compurhythm; 20. januar 2009 kl. 18:38.
Sitat av compurhythm Vis innlegg
Ja, hva faen skjedde med trehyttebygging, strårøyking og pornoblad i skogen?

Jeg husker godt første gangen jeg skulle hjelpe fattern med å hogge ved. Dette var på sommeren og jeg gikk i sandaler og han sa bestemt: "Ja, nå må du ikke hogge av deg tåa da!". Det første jeg gjorde var å bomme på vedkubben og snitte opp tåa mi.
Vis hele sitatet...
For det første; vær så snill og hold deg litt seriøs og on topic uten å prøve å drite ut noen med fantastisk sarkasme....

For det andre; det var faren din sin feil (vist det der hadde skjedd altså, for så idiotiske folk håper jeg det ikke finnes...)
Det er helt utrolig hvor overdrevet dette med bestyttelse er , de er vel ikke lenge før de er påbudt å gå med at unger skal bli pakket inn mellom to madrasser og at foreldrene får straff hvis barna nermer seg et tre ,

Herregud jeg har brukket flere ribben, nesten mistet fingrer når jeg holdt på med en sag,
falt ned fra mangen trær , har bygget tre hytter siden jeg var VELDIG liten ,Falt ned i et kummel lokk, og mye mye mer ,
men jeg vil si at jeg har hatt veldig godt av de og de ble da trossalt menneske av meg også , Barn har godt av å bli herdet litt fra de er små.
Sitat av Indebo Vis innlegg
For det første; vær så snill og hold deg litt seriøs og on topic uten å prøve å drite ut noen med fantastisk sarkasme....

For det andre; det var faren din sin feil (vist det der hadde skjedd altså, for så idiotiske folk håper jeg det ikke finnes...)
Vis hele sitatet...
Jeg skal innrømme at jeg skippet et par sider av tråden og har dermed ikke lest hele tråden. Jeg var ikke sarkastisk, men forsøkte å være morsom. Jeg har ikke forsøkt å drite ut noen og hvem dette skulle vært vet jeg ingenting om.

Det med vedhoggingen er sant og jeg ser på det som en humoristisk episode. Jeg var langt eldre enn 8 år og burde ha vett nok selv til å unngå å hogge opp min egen stortå.

Drikk et glass kaldt vann.
En liten historie i retningen folk blir dummere

Dette her er vell snart 10 år siden nå. På den tida her bodde jeg et stykke ute på landet. Da hadde naboen besøk av ei jente på 16 år fra, vell det er egentlig uvesentlig hvor hun var ifra. Blir fort stereotype, men la oss si at hun hadde vokst opp under finere kår.

Det var naboen som fortalte dette. De hadde spist frokost og da hadde det blitt servert egg. Slik som samtaler ofte styrer inn på alle slags rare veier begynte de etterhvert å diskutere hva som kom først, høna eller egget. Imens denne jenta satt og hørte på. Dette syntes hun var veldig merkelig å prate om. Alle viste da at egg ble produsert på Prior eggefabrikk!!? Dette sa hun faktisk ut høyt og da hun fikk en pen og ryddig forklaring på hvor egget virkelig kom ifra løp hun rett inn på dass og spydde opp hele den nydelige frokosten.

Jeg mener, man vet da vell for fanden hvor egg kommer fra når man er 16 år? Eller er dette noe som er vanlig feillære i det urbane Norge?
Sist endret av gulunderstrek; 20. januar 2009 kl. 20:26.
Sitat av gulunderstrek Vis innlegg
En liten historie i retningen folk blir dummere

Dette her er vell snart 10 år siden nå. På den tida her bodde jeg et stykke ute på landet. Da hadde naboen besøk av ei jente på 16 år fra, vell det er egentlig uvesentlig hvor hun var ifra. Blir fort stereotype, men la oss si at hun hadde vokst opp under finere kår.

Det var naboen som fortalte dette. De hadde spist frokost og da hadde det blitt servert egg. Slik som samtaler ofte styrer inn på alle slags rare veier begynte de etterhvert å diskutere hva som kom først, høna eller egget. Imens denne jenta satt og hørte på. Dette syntes hun var veldig merkelig å prate om. Alle viste da at egg ble produsert på Prior eggefabrikk!!? Dette sa hun faktisk ut høyt og da hun fikk en pen og ryddig forklaring på hvor egget virkelig kom ifra løp hun rett inn på dass og spydde opp hele den nydelige frokosten.

Jeg mener, man vet da vell for fanden hvor egg kommer fra når man er 16 år? Eller er dette noe som er vanlig feillære i det urbane Norge?
Vis hele sitatet...
Hehe, morsom historie. Min kusine, som kommer fra Bærum, var engang på en familietur på landet, tror det var for å dra på hytta mi på Sokna, og da stirret hun faktisk ut av vinduet, og måpte. Deretter sa hun: Bor det virkelig folk her? Ser ut som en flykningsleir. Og dette sa hun helt oppriktig, uten å gjøre seg til. Og slikt gjør meg ganske fortvila.

Men vil gjerne sette en strek her, da dette ikke er en tråd om hvor lite folk kan, men overbeskyttende Norge, som noen syns det er.
Problem, officer?
thomasf's Avatar
Det hele er ganske enkelt. Jeg mener det ligger i vår natur å gjøre det mest mulig komfortabelt for oss selv. Det eneste som begrenser vår egen frotsing i komfort, er midlene. Vi har utviklet oss og velferdsstaten er sterkere enn noen sinne. Vi vil være trygge og komfortable. Har du (trådstarter) noen forslag til å utbedre denne o grusomme situasjonen, eller prøver du å si "faen, vi har det så mye bedre nå"?
Jeg mener...trenger man virkelig diskutere hvorvidt det å ha det godt og beskyttende er så utrolig ille? Har det gått helt tomt for ting å skrive om?

Og at man skal gi 6år gamle barn en kniv...joda, helt greit det. Hadde kniv selv, og var flittig speidergutt. MEN det er faktisk annerledes i speideren, hvor noen tross alt lærer deg å ha den i slira, bruke den riktig osv. Jeg hadde også falt av stolen om det sitter en helt ukjent gubbe og sier at vi skal gi barna kniv og øks...det hørtes bare utrolig teit ut.
Okay, sorry compurhythm
glasset er drukket og jeg beklager.
Mulig jeg har vært uklar. eller utrykket meg feil, men jeg er veldig usikker på hva jeg syns om dette, velferden har nok forandra oss både negativt og positivt tror jeg at jeg vil frem til. Fråtsing er derimot noe jeg ikke er så veldig begeistret over.
Problem, officer?
thomasf's Avatar
Greit nok, men teknologiske framsteg gjør at vi kan opprettholde et bedre samfunn enn det som har vært tidligere. Det gjelder både for fellesskapet og individene. At vi gjør fremsteg og utvikler oss er helt selvsagt, og nesten utelukkende positivt. Mulig at folk er blitt mer "pysete". Det ser jeg slett ikke bort fra.

Norge har for eksempel alltid hatt stempelet om at de har hatt verdens beste vinterkrigere. Vi var virkelig spesialister på dette feltet. Nå er det derimot en tapt kunst. Folk er ikke ute lenger. Når det er kaldt, holder de seg innendørs. Hvordan man skal overleve i kulden er ikke allmennkunnskap lenger. Gud skal vite hvor mange værnepliktige jeg har sett stå å fryse ræva av seg, selv med full påkledning, tykt hodeplagg og gode sko. Man lærer rett og slett ikke hvordan man skal kunne være ute i kulda uten å ha det kaldt og grusomt. "Må man bevege seg? WTF!?"

På en annen side er det ikke behov for det lenger heller, som er forklaringen på nettopp dette. Folk flest trives foran TVen eller PCen. Teknologi gjør at barn kan leke innendørs. Det er varmt og trygt, og man slipper å reise langt for å underholdes. Man ser ikke behovet for å være ute og renne på akebrett. Nei da blir man jo kald og våt! Jeg vil tro det er langt færre barn i dagens samfunn som leker i snøen, enn det var for 50 år siden.

Konklusjonen min er nok at det er beklagelig, ja. Men det fins en relativt enkel forklaring på det hele.
Er enig med thomasf her. Jeg tror det er flere positive sider ved at vi gjør fremsteg og utvikler samfunnet vårt slik vi gjør nå. Men du har også rett på forskjellige punkter du nevner Bendikfa(Max-Mekka). Men vi kan jo tenke oss om dette egentlig er negativt i det hele tatt.

Hvis vi setter det enda mer på spissen var nok barn som fikk sin oppvekst på 1700 tallet enda mer "hardbarka" enn de som vokste opp på 60-70tallet. Det handler bare om hvordan samfunnet utvikler seg.
Norge er overbeskyttende, i barnehager har de ikke lov til og klatre i trær, og de hadde tenkt at hver gang en unge sykla på trehjulsykkel, så måtte de ansatte ta på de hjelm?!?
Det og klatre i trær var vel noe av det gøyeste jeg visste da jeg vat liten, jeg synes dette blir for drøyt.


Det neste blir vel at de ansatte må tygge maten for ungan, så de ikke setter den fast i halsen.

Kan jo nevne ett eksempel på overbeskyttende foreldre, jeg hadde en gutt i klassen som ikke fikk lov til og forlate gata før han ble 13 år! Han turte ikke gå over broa til skolen, han ble tørka i ræva til 5 klasse! Han hadde høydeskrekk, vannskrekk, var ekstremt redd for ungdommer osv. Han feilte ingenting og det hadde aldri skjedd noe som hadde satt spor i han, som om han holdt på å drukne eller blitt banka av ungdommer. Foreldra var bare veldig rare. :/
Sist endret av AndyCandy; 21. januar 2009 kl. 09:20.
Sitat av UngarEffect Vis innlegg
På tur mot dass så kommer det en litensjef som er ca 30 år løpende etter meg med en ispose som jeg måtte legge over armen min, med klar beskjed om at jeg måtte til legevakta fordi armen min kunne være knekt og jeg hadde sansynligvis fått hjernerystelse (pga hakket i hjelmen).

Jeg ber han pent om å reise til helvette, å betrygger han med at alt er fint med meg.
Vis hele sitatet...
Hvis en person kommer bort til meg for å sørge for at jeg ikke har pådratt meg noen skade, så ville jeg adri i livet bedt han dra til helvette? Så utrolig usjarmerende og ekkelt gjort, uansett hvor lite sår du hadde.
Tragisk.