View Single Post
Nerdenes Prins
Stormen's Avatar
pete, enig. Det er rett og slett et spørsmål om tilbud og etterspørsel. Før man kan snakke om et krakk, så må man spørre:

Hva kan skje for at det plutselig blir MASSE boliger ledig i Oslo sentrum? Først da kan man snakke om et krakk; det er først da det kan inntreffe. Så hvordan blir masse boliger ledig i Oslo? Jo, ved en naturkatastrofe eller dersom Norges økonomi plutselig blir dårlig (f.eks ved terroraksjoner i Nordsjøen) - slik at folk ikke klarer å betjene de store lånene sine, og må flytte ut av byen.

Men at en krakk skal inntreffe fordi meglerne har lurt noen (/en del) folk inn i leiligheter de ikke har råd til? Det tror jeg ikke på. Hovedsaklig fordi meglerne ikke kan gjøre en dritt; det er bankene som har all makten her, og de er tilpasser lånebeløpet til inntekten din. Så selv om mange av boligene, som Tjwf sier, er overprisede og dritt-kjøp - så blir de allikevel kun kjøpt av folk som HAR råd til dritten. Man kan ikke kjøpe en bolig man ikke har råd til; da har man isåfall lurt banken, slik at de har fått et feil grunnlag å beregne lånebeløpet ditt for.