View Single Post
Før jeg kommenterer SMSmamma vil jeg også nevne et par ting i den lille digresjonen som har oppstått her, dette er da rettet spesielt mot Lille My og Magisk;

Sitat av Lille My
"For n00bs med telenor og netcom blir jo dette billigere, er jo 0,69 pper melding med telenor og netcom er det vel nærme ei krone? spørs jo helt på abonnement, men mange sparer jo på dette da"
Vis hele sitatet...
Først og fremst; kan du definere hva du mener med n00b i den sammenhengen? Slå sammen kundemassen til de to selskapene og se på hvor mange mennesker du kaller n00b. Det var en ypperlig artikkel om "hvorfor er de største størst?" (finner desverre ikke link) hvor man tar opp denne problematikken. Hvorfor har NetCom så mange kunder hvis f.eks. Telmore er så mye billigere. Ligger mye undersøkelse bak nettopp dette - og hvis såpass mange mennesker faktisk gidder å betale "overpriset" SMS hos sin leverandør, hva tror du sjansen er for at de ikke gidder å bruke SMSmamma, bare fordi prisen på SMSmamma for eksempel er et par øre dyrere? Telenor har i skrivende stund 16 abonnementer for privatpersoner, de fleste inkluderer et visst antall gratis sms i måneden, dog gjelder noe av dette bare via webpanelet deres, så jeg er ikke helt oppdatert på priser osv.

Tar meg som et eksempel, vet det er dårlig, men jeg tror det finnes flere av "meg" enn det finnes av deg - altså mindre selskap og kontantkort hvis jeg har skjønt riktig:

Jeg har Telenor, hvilket abonnement jeg har er uvesentlig, for poenget mitt er at jeg har Telenor på grunn av 1) dekningsområde, 2) trygghet. For meg spiller det sabla liten rolle om SMSen koster 0,59 eller 0,65 ettersom det fort blir en del i måneden - dessuten ringer jeg en del. Akkurat på samme måte som ALLE NetCom og Telenors kunder angivelig også gir faen i SMS-priser fordi de ikke bytter til Telmore og dermed blir n00b.

Det som derimot spiller STOR rolle for meg er at jeg kan sende SMS fra web. Jeg liker ikke å knotte på mobilknapper, så jeg verdsetter SMS via web. Den aller største fordelen med dette nye konseptet er at jeg (og alle andre) som sitter mye på data (og da især MSN) kan sende tekstmeldinger LETT, jeg understreker LETT, uten å måtte åpne og logge på telenormobil og alt det. Jeg sammenligner dette nyutviklede konseptet med SMS Outlook fra blant annet Telenor, hvor tilbyrderen har sett behovet for en rask og lettvint SMS-løsning. Mens jeg vil påstå Telenors idé appellerer til bedriftsmarkedet, vil jeg samtidig påstå dette er et genialt konsept for alle i alderen 12-30, alt etter hvor mange som har MSN. For det er ikke til å stikke under en stol at så å si alle ungdommer har MSN, og veldig mange kjenner til biip.no, så jeg ser liksom ikke at det at SMS-prisene er noen øre dyrere skal være noe som hindrer dette i å bli en suksess.

Så videre; ja, jeg skjønner deg. Jeg skjønner tankegangen din om at så lenge du sparer penger så er det ikke noe stress å bytte. Derfor vil jeg tenke litt generelt og estimere litt:

Det er stor mangel på oppgående folk i verden, og det lurer alltid en viss skepsis hos folk ved bytte av noe så allment som mobiltelefoni. Jo mer uvitende de er om tema, jo mer skepsis. Dermed har du mistet sikkert 80% av befolkningen som potensielle Telmore-brukere; de som bruker Telenor eller NetCom og som er for skeptiske til å bytte. Dessuten vil jeg understreke av du må være 18 år for å bytte (samt gjennomføre portering av nummer), noe som gjør at sikkert 50% av biip.no sine medlemmer (no offence Stormen ) ikke kan bytte uten at foreldrene kommer inn i bildet (og de er nok ikke like positive til dette). Deretter har du sikkert 10% som tenker som deg, altså folk som tenker økonomisk. Folk som har lett for å bytte og liker at de alltid har det rimeligste. Men så mener jeg at du også har 10% til som (f.eks.) meg som påstår at de kan såpass mye om emnet at de ikke velger Telmore og andre småselskaper av andre grunner, f.eks. fordi de er avhengig av Mobil 3G, friFamilie, dekningsområde (jmf. Telenor), e-faktura og avtalegiro osv.

Dermed vil sikkert 80-90% av befolkningen ikke tenke så mye på disse prisene til SMSmamma, ettersom det ikke er aktuelt å bytte over til noe annet selskap. Så dette tror jeg ikke er noe realistisk problem for Stormen og biip. Og grunnen til at jeg skriver alt dette helvete her er fordi jeg stiller meg utenforstående til at du skjærer alle over en kam slik Magisk nevnte. Så jeg er helt enig med han, dette var et mindre gjennomtenkt utsagn fra din side (evt. så var det bare dårlig argumentert for).

Dette var ikke for å skape en "jeg-har-mer-rett-en-deg"-greie, men for å få frem litt andre (kanskje mer hyppige) tankeganger. Jeg prøver ikke å skyte deg for dine subjektive meninger (har ikke kommentert noe i din opprinnelige tråd vedrørende abbonnement osv), men ettersom det handler om SMSmamma og potensielt frafall blant kunder grunnet pris, så mener jeg at ditt utsagn er for snevert til at det kan skape noe blest.


Så til SMSmamma og Stormen:

Har lest litt om dette og var tidlig ute med å prøve. Tok ikke lang tid før jeg ble overbevist. Som sagt så bruker jeg SMS Outlook fra Telenor, og det liker jeg meget godt. Sammenligner som sagt med dette, men for et mer "mobilvennlig" og ungdommelig marked. Så der føler jeg dere har funnet riktig kanal til å nå gjennom til deres målgruppe. Det i seg selv fortjener ros.

Så jeg sendte SMS til min kjære via MSN, og det fungerte helt utmerket. Det jeg lurte litt på, av min egen nysgjerrighets skyld, var dette:

- Hvordan vet biip hvem jeg er nå jeg skriver inn min mottatte kode til boten over msn? kobler den min msn-adresse mot mitt mobilnummer? Betyr det i så fall (hvis det er 1992 og jeg har kviser og regis og vil lage helvete for kompiser) at jeg kan sette opp deres konto med min msn-adresse?

- Den spurte heller aldri om passord til biip - jeg mener jeg ble medlem da du først lanserte siden her - blir denne sms-tjenesten koblet mot min eksisterende kundeprofil eller gjelder dette ved siden av? Husket ikke passord til biip så fikk ikke sjekkt

Eller så er jeg som sagt stor fan av konseptet. Enkelt oppsett og lite problematikk rundt det hele. Det er unikt og lettvint i bruk - også stor fordel. Det at man har "hjelp"-kommandoer og andre kommandoer i msn gjør også ting lettvint.

Det eneste jeg "savner" er mulighet for å sende til flere brukere uten å bruke SMS ALLE. For eksempel atskilt med ; eller , hvis det går? Evt. så skulle jeg også ønske det gikk an å fylle på flere SMS om gangen (sender fort 10-20 sms per dag, digg å slippe å fylle på hele tiden). Har som sagt ikke login til biip, så jeg får ikke sjekket hva som faktisk eksisterer.

Håper det var til litt hjelp,
SD