View Single Post
Steg 0: Bestem deg hva du ønsker å gjøre eller ikke gjøre.
Skriv ned 2-4 setninger med hva du ønsker å endre på. Legg gjerne litt innsats i å få det til å bety noe for deg. Pugg den litt slik at du husker den - eller i det aller minste de viktigste poengene.

Steg 1: Finn en trigger.
Noe som får deg til å huske på at "Nå skal jeg ta meg sammen". Om du aldri husker på at dette er noe du ønsker å gjøre så kommer du ikke langt. Det kan være mentalt ved å prøve å tenke ofte på at du skal ta deg mer sammen i dag. Da er det mer sannsynlig at du husker på det igjen senere. Men fysiske triggere fungerer ofte bedre. Tegn en svart prikk på høyrehånden din som du ser hver gang du drikker noe. Bytt bakgrunnsbilde på telefonen til noe når du er ute. Ha noe uvanlig i lommene dine (typ en tom boks med pastiller).

Steg 2: Når du kjenner triggeren ro deg ned.
Meditasjonsøvelse så lenge det passer. Kjenn på pusten din. Pust saktere og dypere. Kjenn på tærne dine og beveg litt på dem. Ta tommelen din mot alle fingrene dine på hver hånd. Føl på kroppen din. Hvor er armene dine. Hvor er bena dine. Minn deg på hvor du er. Husk hvem du er med. Minn deg selv på hvor du er i verden og din del av den. Neste steget er viktigere, men om du er "amped" så hjelper det å slappe litt av. Du trenger ikke gjøre alt dette, bare det som passer.

Steg 3: Etter du har rodd deg ned repeter hva du ønsker å gjøre eller ikke gjøre.
"Jeg skal ikke være en idiot. Det er så jævlig flaut. I morgen ønsker jeg å stå opp uten angst. Jeg er en chill kar som skaper god stemning. Folk rundt meg liker den jeg er for hvem jeg er, ikke den jeg prøver å være. Slapp av og nyt stemningen."

Vaner er vonde å vende. En slik tilnærming har hjulpet noen ganger. Får du det til en 3-4 ganger så begynner det å sitte dypere.
Sist endret av Vekst; 4. mai 2024 kl. 22:16.