View Single Post
Sitat av ID-Brikke Vis innlegg
Når vi ikke vet hvordan liv på jorden har oppstått, så kan vi heller ikke si noe om sannsynligheten for det har oppstått andre steder.

Vi kan tro hva vi vil. Vi har ingen forutsetninger til å si det ene er mer sannsynlig enn det andre.
Vis hele sitatet...
Vi vet ikke nøyaktig, helt ned til hver minste detalj hvordan livet oppsto. Men man vet at bakterier og andre slike små organismer var det som trolig var den første formen for livet her. Og i flere milliarder år så var det kun liv i havet, før vi også veldig sakte fikk fiskelignende dyr som kunne leve på land.

Dette var noe som kom frem i en naturvitenskapelig dokumentar jeg så for noen år siden. Husker dessverre ikke hva den het.

Vi vet mer enn du tror, men forskere liker ikke å bruke ord som "vi vet" fordi erfaringen er at plutselig oppdager vi noe nytt som gjør at vi må se på det hele helt annerledes.

Noe som sterkt tyder på at universet utvider seg er at alle himmellegemer som stjerner, planeter og måner beveger seg mer og mer bort fra hverandre. Ifølge en kilde jeg ikke er sikker på kan stoles på, så skjer dette også med vår måne, den beveger seg 3.82 +/- 0.07 cm bort fra jorden hvert år: https://www.titan.uio.no/blogg/sverr...akte-bort.html

Jeg mener å huske å ha lest hos forskning.no at det er snakk om 1 cm hvert år. Men det kan bare være meg som husker feil.

Det jeg derimot vet er at de fleste som har forsket på dette mener dette skjer fordi universet utvider seg mer og mer.
Dette var noe som ble skrevet hos forskning.no en gang i fjor. Dessverre så finner jeg ikke artikkelen igjen.

Men dette blir også nevnt i en annen artikkel jeg fant, som handler om å måle hvor fort universet utvider seg: https://www.forskning.no/romforsknin...det-ut/2195593

Sitat: Edwin Hubble var blant de første som noterte at fjerne galakser beveger seg vekk fra oss i en kjempehastighet - i alle retninger.
Sist endret av einsteindragon; 3. mars 2024 kl. 21:42. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.