View Single Post
Sitat av robhol Vis innlegg
Det er jo absolutt en hypotese.

Erfaringsmessig er det først og fremst mer jobb som er belønningen.
Vis hele sitatet...
Nå kommer dette veldig an på arbeidsplassen, men om det gjøres noen målinger av relativ arbeidsbelastning (les: metrics) så har man i det minste noe å slå i bordet med ved neste lønnsforhandling. Hvis man gjør mer arbeid på kortere tid enn de andre, så kan man i alle fall forhandle.


Men nå høres det mer ut som om at trådstarter snakker om å spare flerfoldige sekunder, og at dette skal akkumulere til en stor tidsbesparelse på sikt, og da viser jeg til XKCD:



Hvis man sparer 5 sekunder på noe som gjøres 50 ganger daglig, så sparer man inn ca. 5 dager over 5 år. Merk at dette er hele døgn, ikke arbeidsdager. Vil tiden brukt til opplæring i det nye verktøyet, tiden det tar å dele informasjonen om det, tidsbruk for vedlikehold og videreutvikling summere opp til mindre enn ~127 timer over 5 år så er det verdt det, men det er ikke store besparelsen da.

Det er i viktig å balansere tid spart vs. tid brukt mot hverandre, for et alternativ er jo å be om å få dette utviklet av noen mer profesjonelle. Eller be de som utvikler den primære plattformen / verktøyet om å optimalisere det til deres behov, slik at den offisielle måten å gjøre arbeidet på er like effektiv som din foreslåtte.

Jeg har pleid å dele slike småting med kolleger ved behov, men ikke forsøkt å presse det inn i arbeidsflyten. Ikke alle er like teknisk begavet, og blir veldig glade om et lite irritasjonsmoment løses for de. Et sted jeg jobbet, så satt testerne og fylte inn skjema etter skjema med fiktive data, og jeg utviklet da et enkelt web-grensesnitt mot et script som genererte tilfeldige (men gyldige) norske fornavn, etternavn, personnummer, firmanavn og organisasjonsnummer. Da slapp de å måte gjenbruke en liten liste over tall de hadde notert ned selv, eller at det ble gjenbruk og duplikater.

I en annen jobb, var det en som skrev et bibliotek med hjelpefunksjoner som hjalp oss til å kunne scripte noen CI/CD-pipeliner på en enklere måte, og der endte han opp med å få utvikling av det biblioteket som sin primære jobb helt til han sluttet. Tror ikke han var så fornøyd med den dealen selv.