View Single Post
Noe av det jeg syntes er kjipest med den politiske polariseringen over dammen er at det smitter over på nordmenn. Måten du kommuniserer på Trooploop er så jævlig slitsom. Åpenbart vil man ha noen andre enn en giant douche eller en turd sandwich. Dough sier jo at han heller hadde valgt pest enn kolera og du vrir budskapet hans til at han elsker pest. Direkte ufin måte å diskutere på.

Merkelig at den norske befolkningen hater Trump så jævlig og alle media disset han gjennom hele president perioden, dønn stille når mr. Biden ble valgt.
Vis hele sitatet...
Trump og teamet hans vant valget utelukkende ved å forstå dagens medielandskap og sosiale medier. I oppløpet og under presidentskapet gjorde han handlinger som han visste kom til å ta av på tradisjonelle og sosiale medier. $2 Billion Worth of Free Media for Donald Trump. Uten å være kontroversiell ville han ikke ha vunnet, og medier elsker kontroverser. Naturligvis snakket folk mer om Trump.

At Biden blir snakket mindre om er ikke rart. Han er en mer tradisjonell kjedelig politiker som prøver å være ukontroversiell. Som det burde være. Politikk er dryge og kjedelige greier hvor eksperter og stakeholders må sette seg ned og karte ut komprimiss og optimale løsninger i de rammene man har. Ikke rope ut et enkle emosjonelle budskap som "build the wall" fordi det høres bra ut på overflaten men i praksis er både ineffektivt og dyrt. Trump klarte å trekke til seg de som blir overtalt av slik. Han klarte å få de som var uengasjerte og syntes politikk var kjedelig til å bli engasjerte.

Politikk skal være kjedelig fordi politikk er jævlig komplisert og nyansert og personlig syntes jeg at det er skummelt at folk lar seg påvirke av slik billig kommunikasjon og retoriske knep. Det er skummelt at folk uironisk sier "søk på biden compilation det er en del lættis" på YouTube i en politisk debatt.

Hva har Trump gjort verden egentlig? Diplomatiske forhold til andre land har han ødelagt helt eller?
Vis hele sitatet...
Trump var en diplomatisk katastrofe for USA. Han rokket ved tilliten verdensbefolkningen hadde til USA. Han signaliserte til verdenssamfunnet at bindende bilaterale avtaler som inngås kan like enkelt fjernes ved neste presidentvalg.

Nå er ikke det utelukkende Trump sin skyld da han er mer et symptom på et ulikt land hvor en stor andel av befolkningen har tatt støyten for økt globalisering og off-shoring av jobber de siste tiårene. Men "the buck stops with him"

I løpet av presidentskapet trakk han seg ut av:
  1. NAFTA Handelsavtalen med nabolandene Canada og Mexico som har stått siden 1994.
  2. TPP en handelsavtale med 12 land. Som i stor grad var tiltenkt å hjelpe dem med å bli mindre avhengig av handel med Kina.
  3. UNESCO.
  4. Parisavtalen.
  5. Atomavtalen med Iran
Han har angrepet WTO, truet med å trekke seg ut av WHO og svekket NATO.

Han var en geopolitisk katastrofe for USA. En kanonkule som vekket verden til at USA ikke kan stoles på diplomatisk. Disse systemene ga USA helt hinsides mye soft power - og nå driver verden å finne ut av andre alternativer da det holder ikke å ha en alliert som er så diplomatisk bipolar som USA har blitt.

USA sin soft power er ikke det den en gang var. Den tilliten brukte de lang tid på å bygge, og Trump svekket den betraktelig på 4 år.