View Single Post
Sitat av _abc_ Vis innlegg
Ei samisk dame jeg kjenner sier at det er funnet samiske tufter av bosetninger og redskaper en plass i Finnmark som er cav 7-10 000 år gamle og det er blant våre eldste tufter visstnok.
Vis hele sitatet...

Dette er problemet med å bare ta ting for god fisk, jeg sier ikke at hun lyver, men kanskje missforstått noen ting. Alle har tilgang på internett i dag så jeg synes nesten det er merkelig at du ikke dobbeltsjekket påstanden.

Som jeg sa tidligere tidligste bevis på samisk kultur er ikke klart, men de som etterhvert ble samer (det var forskjellige fangsfolk uten felles kultur) kom ca 500 år før kristus og frem til ca år 1010 (slutten av vikingtiden).

De aller tidligste funn av mennesker i Norge er 11 500 år siden, da vandret folk via Danmark og nordsjøen til Norge. Vi fant nylige bevis på at 1500 år senere så kom folk fra øst. Våpen og andre ting ble funnet grenselandet mellom Finland og Norge.

Så for å oppsummere, fantes det folk fra 11500 år siden i Norge, men de var ikke samer, heller ikke de som kom fra øst 1500 år senere. De bevisene vi har sier at samisk kultur oppstod i slutten av vikingtiden, men vi vet ikke noe om akkurat når og hvor.

Kilder: https://forskning.no/arkeologi/jeger...r-siden/586472
https://no.wikipedia.org/wiki/Samenes_historie
Sist endret av Expialidocious; 23. september 2023 kl. 20:45.