View Single Post
Trådstarter
Det er vel spørs om vesten tar part i den interne konflikten i Russland? For vesten er det vel kanskje smartest å forholde seg rolig, og følge med på at russerne river ned landet sitt fra innsiden. Wagnergruppen har 25 000 mann, pluss de som evt. går over fra russiske styrker, pluss sivile som ønsker et skifte. Også er det jo minst 10 000 russiske frihetskjempere i Ukraina.

Per nå er jo russiske soldater bundet opp i Ukraina. De kan ikke bidra med umiddelbar hjelp, selv om de fortsatt er lojale mot Putin. Blir de beordret hjem, og ser hva de står ovenfor så blir det fort en rekke "overganger" og det gjør ting ennå vanskeligere. Wagner har nå tilgang på atomvåpen, de har rustet opp når de plyndret militære anlegg i begge byene de har tatt.

Spør vel om ikke Putin's sikkerhetsstyrker skal få en voldsom kamp mot Wagnergruppen i dagen, og ukene fremover. Det er ikke gitt at dette er raskt over.

Wagnergruppen rykker fremover og har nå passert Lipetsk. Er det i det hele tatt mulig at de når frem til Moskva? De ser jo ikke ut til å møte motstand. Og russere bringer soldatene i wagnergruppen forfriskninger og mat. Så det ser ut som mange støtter det som nå skjer.

Blir det regimeskifte, eller er dette noe putin klarer knuse? Hans sikkerhetsstyrker har jo hatt enorme budsjetter. Nesten like store som hele det russiske forsvaret. Men ingen vet jo om pengene i budsjettet er brukt i henhold til budsjettet eller om det som vanlig i Russland, at mesteparten av budsjettet forsvinner ned i private lommer. Korrupsjonen i Russland er jo enorm. Og alle ledd spiser av lasset. Fra bunn til topp.
Sist endret av _abc_; 24. juni 2023 kl. 12:35. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.