View Single Post
Sitat av ivar_oslo Vis innlegg
NAV ønsker at folk skal jobbe, derfor skal ikke trygdede ha det bra økonomisk. Vil du ha det bra, må du faktisk jobbe for penga. Men nå vet ukke jeg hvorfor du er ufør. Kanskje du ikke kan jobbe?
Vis hele sitatet...
Arbeidslinja skaper fattigdom og utenforskap. Jeg er dritt lei politikere som lirer av seg at "alle har restarbeidsevne" så det skal lønne seg å jobbe.

Nei slett ikke alle har restarbeidsevne. Det er derfor de er ufør.

Og hva skal uføre gjøre når prisene stiger til himmels på alt fra melk og brød til strøm og transport? De kan ikke kutte på utgiftssiden. For de kuttene er allerede skjært inn til beinet. Og ikke kan de øke inntektene, for de har ikke restarbeidsevne.

Da blir valget å enten leve i fattigdom ut livet og forsøke så godt det er mulig å opprettholde et minimum av sosialt liv og nettverk. Evt. flytte til lavkostland for å slippe å ble deprimert og suicidal av å alltid ha dårlig råd og ikke kunne delta på selv enkle ting som cafebesøk eller en konsert.

Det er jo en tredje løsning, og det er å enten selge sex eller bli kriminell.

Men politikerne, de har gratis bolig og gratis strøm. Ofte også selv om de ikke har rett på det. Og de jukser med etterlønnsordninger og reiseregninger og skraper til seg penger fra fellesskapet straks sjansen byr seg. Og blir de tatt slår de ut med armene og sier regelverket er for komplisert.

Ikke kan vi stole på politikerne våre, en skremmende stor andel av dem er tatt for skatteunndragelse, boligjuks og svindel med etterlønn. Og jommen kan vi ikke stole på politiet heller. For det viser seg at også der er det mange kriminelle.

Da er eneste håpet at vi i det minste har et fungerende rettsvesen. Men vent litt, var det ikke en høysterettsdommer som leverte falsk anmeldelse?