View Single Post
Sitat av Fleintstones Vis innlegg
Hvor kort gress er for kort gress?
Finner ofte sauebønder hvor store deler av gresset er finspist til bakken, mens andre deler har lagt gress (dette er naturlig da dyr liker det ferskeste gresset), eller alt gresset er svært kortspill. Men hvor kort må gresset være før det blir meningsløst å lete etter flein der?

Eksempelbilde fra et ekstremt oppspilt sauebeite.



Bonusspøramål: Er det vanlig å finne flein på steder som ikke har gitt utslag på magicmushroommap.com?
Vis hele sitatet...
Dette ser ikke ut som terreng der fleinsopp vokser. Jeg synes at jeg ser mose overalt på bildet + litt gress her og der, men dette tyder vel på at jordmonnet der er for syrlig for fleinsopp å trives i. Ville ha funnet en plass med tydelige gresstuer.

Sitat av Nøddy Vis innlegg
Folk ringer ikke politiet fordi du plukker sopp på en jorde
Vis hele sitatet...
Ingen fasit på det. Det er bare en risk man tar. Greit å huske på at vanlige folk tenker ikke "fleinplukker" når de ser en kar vandre på en beite.

En grei regel er å framstå selvsikker. Du er her fordi du har business her, whatever that may be. Ser du usikker og redd ut, kikker fra side til side, så er du med en gang mistenkelig.

Det beste er å finne et fjerntliggende beite, men hvis ikke - vær "frekk" nok til å gjøre ditt. Veldig få mennesker som våger å bryte loven fremfor andre, det er derfor mindre sannsynlig at folk forstår at du bryter loven.

Bønder som er kjent med problemstillingen kan ringe, men da e det bare å ha fleinsopp i umiddelbar nærhet slik at du kan hive den i høyt gress eller noe (planlegg på forhånd). Plutselig står du der tomhendt og later som du går tur og prøvde å finne bær eller noe sånt.

Bare for å presisere - ikke vær ordentlig frekk - ikke skrem dyra, trå på avlinger, ødelegg gjerder o.l. Tiltrekk minst mulig oppmerksomhet fordi terskelen for å ringe politiet selv om personen vet at du plukker "russopp" er høy, men med en gang du blir til en sjenanse så ringer folk tvert.

Og pass dere for kyr og hester, de fucker dere opp, spesielt hvis det er en flokk av dem. De kan bare være nysgjerrige, men de er ikke klar over hvor sterke de er og hvor skjøre vi er, så det er fort gjort å bli meid ned og trampet på. Blir du skremt, så kan de bli skremt og reagere med å sparke fra seg plutselig. Skjer lynkjapt, så unngå store dyr på deres territorium.
Sist endret av Stray Wanderer; 27. september 2022 kl. 06:06. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.