View Single Post
Normalt sett så skal man jo ha en depositumskonto etter gjeldene regler. Der må begge frigi et samstemt beløp av depositum ved opphør av leieavtale. Det hjelper jo ikke han noe om du nekter eller.
Mot normalt når man er enige så bør jo utgiftene være etter hva det vil koste å fikse av en håndverker på tjenestemarkedet. Hva utleier velger å gjøre er jo litt opp til vedkommende. Du kan krangle å kverrulere deg gul, grønn og blå på hva pengene blir brukt til men til ingen nytte. Hvorvidt huseier velger å utbedre eller å forringe verdien på boligen med å ikke gjøre det må da virkelig være et fett.

Erfaringsmessig er flytteprosjekter krevende nok i seg selv til at jeg ikke gidder å kverrulere på despositum med mindre det virkelig er urett men velger å se fremover.

Husleieloven er grei å ha med å gjøre på dette som utgangspunkt og den er ufravikelig.

§5-3 Vedlikehold
Kap 10 Tilbakelevering


I dette tilfellet utifra manglende opplsysninger ville jeg startet med å forsøke meg på halvparten av det han ønsker uten noe mer diskusjon. Gi han beskjed om at du frigir x/2.
Nå er jo skruehull normal slitasje/vedlikehold å regne men det hjelper jo ikke deg om du ikke har dokumentasjon. Dokumentasjon er som @user22 her alt.