View Single Post
Sitat av Xasma Vis innlegg
Vi har visst det mye lengre enn dette. Og ingen er uenig i at mer kapasitet alltid er bedre - helt til man ser hvor mye det koster, og hva annet man kunne brukt pengene på. På side 11 i dette dokumentet fra legemiddelverket anslås det å koste 30-70 000kr i døgnet ved intensivbehandling(dyrere i starten, billigere etterhvert i snitt for pasienter). Men det skalerer ikke lineært - disse folkene trenger trening, rutiner, andre arbeidsoppgaver (siden vi ikke trenger tusenvis av intensivplasser til vanlig) og ikke minst - fysisk areal for å drive behandlingen. Litt enkelt sagt, så kan man pr. døgn noen er på intensiven betale ut permisjonen for en måned til en person. I tillegg til dette kommer eventuelle skader etter, man er tross alt ikke nødvendigvis i kjempeform etter å ha trengt intensiven - en kost for individer og samfunn. Noen vil også dø, og da flere uten vaksine enn de med, men noen av de vil også dø.

Fra FHIs siste ukesrapport, kan vi lese at det går bedre med vaksinerte enn uvaksinerte.Kilde.



Hvis man har 10 000 smittede personer, og i snitt smitter disse 1,2 personer. Hvor lang tid tar det før alle, eller nært alle 3,5-4mill personer er smittet? La oss anta det er tre dager fra en person er smittet til de er smittsom. Det handler nemlig ikke om hvor mange som er på sykehus nå - men hvor raskt noe sprer seg. Det er en relativt enkel eksponentiell ligning å sette opp, og du vil raskt se hvorfor tiltakene kommer når de gjør. Det hjelper nemlig ikke å se i bakspeilet når man kjører mot en sving.



La oss ikke male fanden på veggen. Det her går over, og det går enda raskere jo flere som bidrar. Det er ikke gjort på dagen å endre helsesystemet, og å klage på det løser ingenting før 2025, så du har i det minste gjort det du selv kan. Og så får vi håpe(og stemme for at) helsevesenet får mer midler i fremtiden.
Vis hele sitatet...

Åhh, er så lei norden sin tafatte holdning mot hvor mye ting koster. Selvfølgelig koster det å ha et sykehus i standby. Men denne pandemien koster samfunnet såå mye ekstra og jeg føler at mye av skatten vi har «betalt med glede» i alle år gavner idiotiske subsidieringer også har vi bestemor Beate på gamlehjem som kanskje kan få seng utpå gangen og besøk på do kanskje 2 ganger om dagen. Jeg vil ikke dra denne diskusjonen inn mot sosialdemokrati og statsbudsjett fordi det blir en liten del av hele regnestykket MEN jeg skulle ønske når vi har det stønads systemet vi har, at vi hadde vært mer nøkterne når det kommer til enkelte ting som for eks stenge krana for «prompekunst» etc


Hvis vi kunne hatt en mer kapitalistisk tilnærming til subsidier som går i gate mot «hvis folk ikke er villig til å betale for det selv så er det ikke statens oppgave å sørge for at slike ting gjennomføres med våre penger.


Ta en titt på den veggen din, fanden er allerede malt, fargelagt og solgt av medier. Hvis de kunne brukt like mye tid og penger på kreft så kan det hende mange fler hadde overlevd for eks