View Single Post
Trigonoceps occipita
vidarlo's Avatar
Donor
Sitat av VitoScaletta Vis innlegg


Det kan bli dyrt i form av PR og KR.
Fortsett å kjøp svindyrt elektronikk å dypp det i vann, jeg lar vær.
Vis hele sitatet...
Det der kan dei stortsett drite i i Europa.

Sitat av Markedsføringslova
illedende handlinger
En handelspraksis er villedende dersom den inneholder uriktige opplysninger og dermed er usannferdig eller på annen måte er egnet til å villede forbrukerne med hensyn til ett eller flere av følgende elementer:

a) ytelsens eksistens eller art,
b) ytelsens hovedegenskaper, for eksempel dens tilgjengelighet, fordeler eller risiko, ytelsens utførelse, mengde, sammensetning, spesifikasjoner, tilbehør, opprinnelse, hvordan eller når ytelsen produseres eller ytes, levering, bruk eller egnethet for et formål, resultater som kan forventes ved bruk, tester eller kontroll som er utført på ytelsen, eller ettersalgsservice og klagebehandling,
Vis hele sitatet...
Det der er veldig fort inne i det territoriet, og når dei markedsfører den såpass aktivt som vasstett så må dei bære reklamasjonsansvaret om den viser seg å ikkje vere det.



Dei har altså valgt å klistre det der opp som *stort* bilde som dekker heile viewport i nettlesaren, høgt oppe, mens forbeholdet står med lita skrift nederst. Det er ikkje ok iht. norsk lovverk om misvisande reklame - og det er rimeleg åpenbart at dei må ta ansvar for væskeskader - noko caperno si lenke til rettspraksis og viser.

Du må gjerne fortsette å misjonere budskapet til elektronikkbransjen, men reint faktisk er det så jævla enkelt som at fotnoter i relativt stor grad er uvesentleg om hovudbodskapet i reklamen motseier fotnoter.