View Single Post
Trådstarter
97
Sitat av _abc_ Vis innlegg
Nei nå må du bremse mister. Sier du at det folks egen feil at de er blitt deprimerte? Beklager men altså det stemmer ikke. Om det var slik så kunne jo bare de deprimerte "tatt seg sammen" også ville de blitt friske. Men det er ikke slik psyken vår virker. Depresjoner kan ha mange årsaker. Det kan være påkjenninger over tid, store livsendringer, traumer, etc eller bare ren kjemi. At det er feil nivå av forskjellige kjemiske forbindelser i hodet.
Vis hele sitatet...
Det er riktig det du skriver om at det er feil nivå av kjemiske forbindelser i hodet, f.eks ved depresjon så mener legene at det skyldes at synapsepaltene har for lavt nivå av Serotonin og de lager derfor en kjemisk reoptakshemmer som sørger for at nivået blir noenlunde stabilt.

Det betyr imidlertid ikke at dette er eneste alternativ til å ha et adekvat nivå av Serotonin i hjernen. Som sagt kan dette signalstoffet produseres på en naturlig måte ved at man spiser mat med høyt innhold av aminosyren Tryptophan, som er forløperen til serotonin og omdannes til dette ved at man aktiverer stoffskiftet ved å være fysisk aktiv. Man får også en høyere mengde Serotonin ved å være lenge ute i dagslys.

Det er i mange tilfeller folks egen feil at de blir deprimerte når de velger en passiv og stillesittende livsstil istedenfor å være fysisk aktiv ute i friluft. Legene må også påta seg en stor del av skylden siden de heller skriver ut piller istedenfor å informere om sunnere alternativ. Men det er desverre slik for leger at de tjener enormt mye mer på å sette folk på en pillekontrakt istedenfor å gi dem en såkalt "grønn resept".
Sist endret av Lauritz; 4. juni 2020 kl. 02:25.