View Single Post
Redpilled alfahann
391
Sitat av Myoxocephalus Vis innlegg
Ja, en del folk tror at et minimum av selvoppholdelse er feighet. Den som intet våger, intet vinner og alt det der. Men hva har du egentlig å vinne på å ødelegge helsa di? Du er nemlig ikke tøff om du får øyet ødelagt av steinsprut fordi du er for dum til å ta på et par briller, du er ikke knallhard om du kvester beinet ditt med elverktøy. Selv de som driver med basehopping ser seg for før de krysser veien! I basehopp har du noe å vinne, så som adrenalinrush, mestring og frihetsfølelse. Å bli overkjørt av bussen er derimot bare unødvendig og teit. Det eneste man kan vinne på å ikke bry seg om helsa si på byggeplassen er en slags anerkjennelse fra andre som tenker likt.
Vis hele sitatet...
Eksempelet ditt illustrerer greit en situasjon der risikotagning ikke lønner seg isolert sett. Allikevel er det jo greit dokumentert at kvinner tiltrekkes av risikoadferd hos menn. Å sosialisere menn til å mislykkes med kvinner har jeg generelt lite tro på. De fleste polske håndverkere kommer til å ha en kone å dele tilværelsen med når de sitter dauhørte på gamlehjemmet. Det er ikke tilfellet for en større og større andel av norske menn.

Sitat av Myoxocephalus Vis innlegg
En anerkjennelse som kommer fra et tåpelig tankesett om hva mandighet er og hva det ikke er. Paradoksalt nok er det nettopp feighet som får folk til å mot bedre vitende ta unødvendige sjanser med liv og helse for å passe inn i ei gruppe! Det er langt modigere og langt mer individualistisk å se forbi gruppas snevre dogmatisme og selv ta ansvar for eget liv.
Vis hele sitatet...
Tja. Denne tanken om at mot egentlig modig å si nei til å gjøre modige ting tror jeg har fått litt for mye fotfeste i Norge. I så stor grad at det ikke krever spesielt mye mot for å rettferdigjøre egen feighet.