View Single Post
Anonym bruker
""
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Du får kanskje rundt 7-8 måneder. Det at det er innførsel og ikke bare besittelse blir værre enn mengden i et sånt tilfelle. Mulig du får deler av dommen betinget og med en lengre prøvetid. Spørsmålet er om dette kommer til å løse noe for deg på lang sikt, og da er svaret nei. I værste fall ender du opp med fengsel og rulleblad som ødelegger mange muligheter for deg i fremtiden både når det kommer til reise, grensekontroller, stigmatisering og arbeid. Det er ikke fett å ha narkokriminell smugler på rullebladet. Og i bestefall så tjener du 15 lapper, med mindre du har tenkt til å pushe et og et gram selv, og i den prosessen pådrar deg jævlig mye arbeid, stress, angst, uro og utrygghet som er det siste du har godt av hvis du er alvorlig syk som du hevder. Uansett hva du tjener på det så er jo ikke det noe som hjelper deg langsiktig, de penga forsvinner raskt igjen og du sitter fortsatt i samme situasjon.

Ville heller brukt ressursene og fokuset på å fikse opp med Nav. Hvis du er syk skal du ha arbeidsavklaringspenger, som er rundt 13k i måneden. Det er ditt rett så lenge du er under en form for behandling, som kan være utredning av de langvarige konsekvensene fra sykdommen din, eller for eksempel fysioterapeut eller psykolog. Det er din rett. Hvis du derimot er frisk og arbeidssøkende så er det dagpenger du har rett på, og ekstra supplerende som bostøtte. Det er ikke riktig at du bare skal ha 6000 kr fra Nav, men det er riktig om det er dette du sitter igjen med etter husleie og faste regninger til strøm og telefon er betalt. Og i det tilfellet er ikke 6000 lite i en begrenset periode. Trygdede lever på dette hele livet. Matbudsjettet kan man fint skrumpe ned til 2-3 lapper i mnd, men om du kaster tusenlapper på fylla, rusbruk, taxi, peppes og en halvannen liter Coca cola hver dag (som i seg selv blir 1000 kr i mnd) så er det livsstil og pengesløsing du ikke kan skylde på noen andre enn deg selv for.

Du sier at nav ikke har gjort en dritt for å finne jobb til deg, men hva har du gjort selv? Selv folk med bra CV må søke flere hundre stillinger for å få jobb raskt, så hvor mange stillinger har du søkt på disse årene? Du kan gjerne kalle det demotiverende å søke når du regner med å ikke få jobben uansett men å ikke søke sjæl hjelper deg hvertfall ingen vei. Hull i Cven tas til etterretning når man søker på stillinger som krever mye kompetanse og arbeidserfaring, men det er mange plasser som er startjobben for de fleste. For eksempel butikk, renholdsfirma, lager, gartner og hagearbeid, arkiverer, taxisjåfør, budbil, vekter, personlig trener. Du må søke på alt og er ikke i posisjon til å bare velge det du har lyst til og sitte å vente til drømmestillinga blir lagt ut. Bruk heller penga dine på å ta et kurs som kan hjelpe deg til å få jobb, for eksempel vekter kurs, lastebil lappen eller truckførerbevis. Begynn å jobb frivillig for å ha mer å fylle inn på Cven. Du må tenke på en løsning som hjelper deg langsiktig og ikke være dum å gå for en løsning som hjelper deg en måned eller to men som har risiko på å fucke opp hele livet og alle fremtidsmulighetene dine.