View Single Post
Sitat av vindaloo Vis innlegg
Trist!
Du pleier som regel å være litt mer saklig.
Vis hele sitatet...
Jo, men alle har en grense, for hvor lenge en gidder å ta alle påstander saklig. Så jeg spiller heller ballen til deg. At det er heller trist, at du ikke er mere sakelig.

Sitat av Gobity Vis innlegg
Tja, nå kom det nylig en fagfellevurdert studie ut som er uenig med dette så noe effekt burde det ha.

https://archive.li/2YKrJ

Dessuten er det ikke såå vanskelig å bruke en maske korrekt. Det tar 1 minutt å lære og instruksjonsvideoer finnes i drøssevis på YouTube.
Vis hele sitatet...
Hvis du hører på denne podkasten, der de siste episodene for det meste handler om dette viruset. Denne podkasten er nå ganske tungtveiende faglig sett. For det er i den siste episoden 3 professorer i virologi. Det er Vincent Racaniello som er professor på Universitetet i Colombia (New York). Du har Kathy Spindler som er professor på Universitetet i Michigan. Du har Richard Condit professor emeritus på Universitetet i Florida. Men ellers så er ofte Alan Dove (vitenskapsjournalist) og Dickson Despommier (professor emeritus i parasittologi på Universitetet Colobia) også med. Men i den siste episoden, så er det de 3 førstnevnte, som er med.

De sier klart ut, at for å beskytte seg mot smitte, så er ansiktsmaske så og si uten virkning. De kan til og med gjøre, at en lettere blir infisert. Da det kreves en egen teknikk, for å ha av ansiktsmasken uten en større risiko og smitte seg selv. De maskene kirurgene bruker, har så og si ingen virkning mot virus. Men de kan være nyttige, om du er syk. Altså at det skal mere til, for at virusholdige dråper fra deg når en annen. Men de sier rett ut, at de er også bortimot bortkastet der også.
Men igjen, de slår et slag for håndvask og antibac. Dette nevnes også i forrige episode (den er bare med Vincent og Richard).

Ellers så hadde det vært fint, om noen spesielle kunne ha utvist litt kildekritikk i denne tråden. Den har hos noen vært på et begredelig "donnald-nivå". Hør på denne og tidligere episoder, så får en også et innblikk hvor (lite/mye) farlig dette viruset er. Iallfall det er ting jeg frykter mer...
Hør på hva disse har og si, og så kommer du til å gjøre klokere valg anngående dette viruset og andre virus!