View Single Post
Trådstarter
20
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
På høyresiden av siden står cider oppskriften, og lenger ned på siden så står det sånn røft hva alkohol prosenten skal bli etter hvor mange dager. Kjøleskape blir brukt for å senke gjæringsprosessen før man skal drikke.


Er vanlig at det kommer mye gasser ut av den når den er godt i gang i gjæringsprosessen, men dette vil roe seg når gjæren har begynt å ete opp sukker.
Jeg har pleid å la det stå i ca 4-5 dager å gjære, også 2++ dager i kjøleskap. Da blir jeg god å brisen av en flaske :P Jeg har dog aldri testet hvilken prosent jeg har fått fordi med de korkene så blir det kullsyre. Jeg har stolk sånn ish på den tabelen + - 2%, men man vet jo ikke før man faktisk tester.
Vis hele sitatet...
Ja, fant både oppskriften og prosent-guiden rett etter jeg spurte. Tusen takk for bra link jeg tror jeg har brukt litt for mye gjær og sukker, så jeg helte ut litt og erstattet med juice og vann (laget en flaske av hver). Jeg kan si ifra hvilken prosent jeg får når jeg har fått tak i prosentmeteret