View Single Post
Trådstarter
20
Sitat av 5FDP Vis innlegg
Gjær er ikke noe som gror på trær i fenglser. Vaktene er ikke helt dumme, så di pleier å følge nøye med vist det blir brukt gjær til mat laging så ikke noen skal ta noe med seg.
Vis hele sitatet...
Jeg har sitti inne ved flere ganger selv, og det er ikke umulig å få gjær smuglet fra kjøkkenet. "Hos oss" ble det lagd brød hver dag, så man har mange anledninger til å ta med litt og litt av gangen. Vil tro det er verre med å få oppbevart flaskene uten at de blir oppdaget.

Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Laget en del "cider" i studietiden.
Brukte brusflasker som du nevnte, men kjøpte spesielle korker. Selv er jeg storfornøyd med homebrewingcaps ( http://homebrewingcaps.com/ )

Bare pass på å la den stå noen dager i kjøleskapet. Jeg ble hvertfall ikke fyllesjuk da. Prøde en kveld uten kjølskap, og spøy ganske fort.
Vis hele sitatet...
Aah, ett par dager i kjøleskap etter den er er ferdigbrygd liksom? Jeg skal få låne litt utstyr av en kompis for å teste ut. Blant annet en slik kork og ett meter for å måle prosentene.

Men, har funnet ut at den slipper ut mye luft syykt fort. Må sluppe ut luften hver halvtime-ish. Tror du jeg har brukt for mye sukker eller gjær da? Kan jo ikke legge meg når jeg må slippe ut luften hele tiden og, hvor mange dager sto den for deg før den var ferdig? Mange spørsmål plutselig
Sist endret av Frökna; 4. januar 2018 kl. 00:05. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.