View Single Post
Sitat av Jens1 Vis innlegg
Nei, ser ingen grunn til å henvende seg hos NAV når en ikke er i stand til å betale. Her er det bare å ta kontakt med namsmannen direkte, si hvordan det ligger an, å søke om gjeldsordning. Det som er det viktige her er at det ikke er opprettet gjeld ganske nylig.
Vis hele sitatet...

Helt enig i at ts bør unngå å stifte ny gjeld nå, da det kan påvirke avgjørelsen om gjeldsordning blir innvirket eller ei.

Men når det gjelder gjeldsordning så heter det seg at frivillig gjeldsordning skal være forsøkt aller først. Og her er NAV flinke. Ts føler allerede på hvor frustrerende og vanskelig det er å forholde seg til flere kreditorer som alle sender ut ganske drøye brev og krav - så en nesten får postkasse skrekk. Vært gjennom dette selv, og mitt råd fra egen opplevelse er at det er ingen skam i å be om hjelp hos NAV. Det er faktisk en styrke å be om hjelp fremfor å stikke hodet i sanden og late som ingenting. For det er der en fort ender når strømmen av konvolutter i postkassen blir for stor. En blir handlingslammet og apatisk.

Nav hjelper deg med å tilby kreditorene reelle summer hver måned. Om dere ikke kommer noen vei så går saken til namsmann og om namsmann mener gjeldsordning er rett så blir det gjeldsordning.