View Single Post
Sitat av vidarlo Vis innlegg
Uhm.

Afghanistan har vel ikkje særs lønnsomme ressurser? Og dei har jo trekt seg ut av Irak? Dessutan er jo jo USA sjølvforsynte med olje og gass for tida, og tillet eksport for første gang på femti år. Det rimer vel ikkje heilt med påstandane dine?

Viare så er jo Al Qaeda så godt som fjerna som trussel - det har oppstått nye, men IS er og på tilbakegang. Og eg synst heilt ærleg ikkje det er eit veldig godt alternativ å la dei vere i fred. Kanskje slutter dei å angripe vestlege mål, men hovuddelen av terrorangrepa er jo retta mot andre muslimer - sivilbefolkinga i områda. IS (og Taliban forsåvidt) dreiv systematiske brot på menneskerettane i stor skala. Det kan vi ikkje berre lukke auga for. Ein stat må garantere for rettane til alle, inkludert dei som er ueinige med staten.
Vis hele sitatet...
USA har vel så å si aldri vært selvforsynte når det gjelder utvinning av olje og gass, hvem tror du at Norge har solgt mesteparten av all utvunnet olje til egentlig. Når USA først får muligheten til å eksportere olje og gass så vil nok det gå svært hardt inn på Norges statsbudsjett, og da vil vi her oppe Norge merke at det minker med hvor mange milliarder kroner per år vi kan bruke på diverse poster bla. samferdsel.