View Single Post
Jeg har vanskelig for å se for meg at en politimann vil sitte å se på deg i timesvis helt til du ikke klarer å holde deg lenger. Hvis du nekter urinprøve må de har rettslig godkjennelse (evt fra påtalemyndighet) og denne skal angi hva slag prøve som skal tas. Praktiske hensyn tilsier at man neppe gir ordre om tvungen urinprøve. Det blir eventuelt blodprøve.

§ 10-2.Avgjørelse av retten om kroppslig undersøkelse
Uten mistenktes samtykke kan kroppslig undersøkelse bare foretas etter at retten ved kjennelse har gitt tillatelse til undersøkelsen.
Påtalemyndigheten avgjør om rettens tillatelse til kroppslig undersøkelse av mistenkte skal begjæres. Begjæringen skal inneholde en kort beskrivelse av den handling mistanken gjelder og grunnen til at undersøkelsen må antas å være av betydning for sakens opplysning. Videre skal begjæringen angi hva undersøkelsen skal gå ut på.
Før det treffes avgjørelse om kroppslig undersøkelse av mistenkte, skal vedkommende så vidt mulig og tilrådelig få adgang til å uttale seg.
§ 10-3.Avgjørelse av påtalemyndigheten om kroppslig undersøkelse
Dersom formålet med undersøkelsen ellers kunne forspilles, kan påtalemyndigheten på egen hånd gi ordre om at det skal foretas kroppslig undersøkelse av mistenkte. Slik ordre trer i så fall istedenfor kjennelse av retten.
Ordren skal være skriftlig og grunngitt. Den skal angi hva undersøkelsen skal gå ut på. Dersom formålet med undersøkelsen ellers kunne forspilles, kan ordren gis muntlig, men den skal i så fall nedtegnes snarest mulig.
Vis hele sitatet...
Sist endret av Dali; 28. mars 2016 kl. 23:20.