View Single Post
Trigonoceps occipita
vidarlo's Avatar
Donor
Sitat av nudo Vis innlegg
Her skriver du om et tema som trenger utdyping og det også bør finnes en del svar, finnes dokumentert virkning av noe som helst av det som vokser i naturen? Jeg har lest at det aldri vil forekomme og at det kun finnes dokumentert virkning på syntetisk ekstrahert ekstrakt; og at kravene for "godkjenning" er at stoffet må være rekonstruert syntetisk. Noe som i seg selv dersom det faktisk er slik vil føles litt utrykt for de fleste; og som strengt tatt vil være korrupsjon? Bukken og havresekken?
Vis hele sitatet...
Det er bullshit.

Det er imidlertid mykje enklare å få eit reint produkt om ein syntesierer det, slik at dose vert enklare. Av legemidler som har utgangspunkt i naturmedisinen er jo t.d. digitalis (hjertemedisin), acetylsalisylsyre (smertestillande), morfin (smertestillande) m.m.

Morfin vert vel framleis raffinert frå opiumsvalmuer. Kravet er stortsett at det skal ha ein dokumentert effekt - og at bivirkninger skal stå i forhold til effekten. Hovudpinetabletter som drep 10% av dei som tar dei vil neppe verte godkjent, men ein kreftmedisin som gjer det kan verte godkjent om den har god effekt i andre.

FDA skriv litt om det, og det er ikkje så forskjellig frå den europeiske prosessen.