View Single Post
Sitat av reklame Vis innlegg
Det kommer selvsagt veldig an på hvor flinke kommunene er på integrering, og hvordan holdningene til nordmenn generelt gir åpninger for inkludering og satsning i arbeidslivet.
Vis hele sitatet...
Arbeidsledigheten i Norge er på topp i 2016. På onsdag falt oljeprisen på under 35$ fatet (fra over 100$ i 2014). Lavere vekst i boligpriser, lav rente og svak krone. Det er ingen tvil om at Norge går mot noen tøffe år fremover. Syrere er langt mindre utdannet enn først antatt. Så kan man stille seg et spørsmål om hvor relevant en Syrisk utdanning på over 4 år (som bare 5.8% har) er i Norge når tusenvis av ingeniører går arbeidsledig pr dags dato.

Det er merkelig at folk oppfører seg som at det at mennesker er på flukt, opplever borgerkrig eller mangler primære ting som mat etc, er en nyhet. Det dør 2,6 millioner barn av sult hvert år. Over 3 milliarder mennesker lever på under 2,5 amerikanske dollar i uken. Det er over 60 millioner flykninger pr dags dato.

Måten UDI har behandlet flykningkrisen i Norge er ikke bærekraftig. De betaler en snittpris på 800\døgn og mange tusen plasser står tomme (kunne kommet med 100 eksempler her). De som ikke forstår problemet her har liten basiskunnskap innen økonomi\finans og velferdssystemet vi lever i.

Jeg forstår at folk er uenige her. Men ikke lyg om konsekvensene dette har å si for oss.