View Single Post
Hvilken: "The Genius and the Goddess" av Aldous Huxley

Hvorfor: Ble anbefalt boken av en kamerat, og har tidligere lest "Brave New World", en bok jeg likte svært godt.

Hva: Boken begynner med en samtale mellom John Rivers og en av hans venner. Samtalen dreier seg i all hovedsak om Johns møte med en berømt fysiker og hans familie på begynnelsen av 1920-tallet.

John Rivers ble ved en rekke tilfeldigheter introdusert til en av datidens store fysikere; en eksentrisk, småsprø mann ved navn Henry Marteens. Den da unge John Rivers hadde tidligere bodd hjemme hos sin overbeskyttende mor, og hadde lite erfaring i den virkelige verden. Han blir invitert til bo hos Henry og familien hans til han finner seg sitt eget sted, men ender opp med å bli værende i lang tid.

Rivers opphold er preget av interne konflikter. Henrys kone er en sterk og vakker kvinne, og han merker fort en interesse han ikke har opplevd før. Hans syn på verden blir utfordret, og boken følger hans utvikling tett og intimt.

Hvordan: Dette er en vakker, kort og lettlest bok som tar for seg Huxleys syn på kjærlighet, sex, Gud, litteratur, intellekt og mere. Sprekkfull av referanser, godt språk og tankevekkere er det en bok jeg kan anbefale.
Sist endret av Nether; 21. oktober 2015 kl. 18:03.