View Single Post
m0b
m0b's Avatar
DonorAdministrator
Sitat av DfenZ Vis innlegg
PST har voldtatt kildevernet. Derfor.
Vis hele sitatet...
Sitat av amdb73 Vis innlegg
Jaha?
Vis hele sitatet...
Hva om det var noen i politiet, politikken eller en lignende passende plass var en ansatt som var kommet over en del samfunnsnyttig informasjon som forteller noe om de faktiske forhold. En type informasjon som det offentlige folk bør være klar over, og hva om dette var en person som ønsket at folk skulle være klar over dette. Hva skulle han da gjøre?

Sagt at denne samme personen går til presse med saken: hadde det vært spesielt bra at PST hadde hoppet rett inn i redaksjonen og enten kunne kreve digitale kopier av nevnt informasjon eller bare beslaglagt alt av utstyr som de kom over?

Hva med programmer som "insider" som gir mye god informasjon om hva som foregår i samfunnet, hadde det vært rett at det skulle kunne gjøres beslag i materiale her også?

Vi har hatt en rekke artikler om hvordan det foregår på Darknet med salg av ymse varer og tjenester, på hvilken måte skulle dette kunne fortelles til folket igjennom media dersom det skulle kunne gjøres beslag i kildene deres?

Om en kilde hadde fortalt at han skulle gjennomføre det neste terrorangrep har vi forhåpentligvis fornuftige nok folk i pressen som hadde meldt i fra til de rette instanser, så det er neppe dét folk er bekymret over.

Folk vegrer seg allerede med å ta kontakt med politiet om informasjon, la oss nå ikke gå så langt at folk vegrer seg for presse også. Med den massive overvåkningen som vi blir utsatt for er allerede kildevern og frihet på vaklende grunn, og dette gjør ikke at saken settes i noe spesielt bedre lys i min mening.
Sist endret av m0b; 10. juni 2015 kl. 04:02.