View Single Post
Jeg vil gjerne at Normal skal kunne fungere som en helt normal NGO, at dere skal komme med velformulerte høringssvar (f.eks. til forslaget om innstramminger på bedrocan), få møter med politikere og bli tatt seriøst nok av journalister til å komme på TV - og der framstå som ryddige, saklige og løsningsorienterte. Ikke stå på torg og rope ord som "faen" og "drittfolk".

Legalisering burde bli en helt vanlig politisk sak som skolereform eller veiutbygging.

Marihuanamarsj og demonstrasjoner er totale sidespor. Det er ikke her kampen vinnes. Det er slikt som får politikerne til å distansere seg og ikke tørre å assosieres med legalisering. Kampen vinnes i avisenes kronikkspalter og i Stortingets og etatenes korridorer gjennom lobbyvirksomhet. Og gjennom å betrygge tenåringsmoren Ann-Marit på Hamar om at regulert omsetning vil holde hennes kjære sønn Emil unna hasjpsykosene (ironi-alert). Mina Gerhardsen (måtte djevelen ta henne) framstår for Ann-Marit som seriøs og kunnskapsrik, med de beste intensjoner for lille Emil. Skal dere ta hennes plass må dere play the game: framstå med samme betryggende tilsynelatende autoritet på rusfeltet.

Når jeg ser på de legaliseringskampanjene som har hatt suksess i utlandet så er representantene deres streitere enn Mina Gerhardsen. Nå skal altså hasj legaliseres i Norge, landet hvor hasj er satan og det var kontroversielt om man skulle selge paracet i butikken.

Derfor: Steg 1: Bli streite, slik at dere kan Steg 2: Skaffe finansiering. Bruk all tiden deres på dette med mål om Steg 3: Ansett en person som Ole Røgeberg eller Nils-August Andresen som daglig leder. Sikt ikke lavere. Dette avhenger av at dere har gjennomført steg 1 slik at dere faktisk er et attraktivt sted for en slik person å jobbe. Det er slike folk som kan gi gjennomslag og sørge for mer stabil finansiering.

Jeg er med i MDG hvor denne saken blir diskutert mye, og der har det dukket opp noen stonere som ikke klarer å skrive i hele setninger, og som har en fullstendig virrete argumentasjon, og som spammer diskusjonsforumene våre med lange innlegg som ingen gidder å lese. Det ødelegger så vanvittig mye for saken. Vi har legalisering på programmet, men punktet er i ferd med å rives ned innenfra.

Nå har Norge allerede Arild Knutsen med hettegenser og det hele. Han er fin, men han dyrker imaget som en outsider og en rabulist, tross alt - dere kan utfylle ham ved å vise den saklige og streite siden av saken. Det er det som trengs i Norge i dag.

Det vil også si at dere må flytte ut av Hjelmsgate/FHN, ikke arrangere ting på Blitz, dere må sparke ut stonerne, dere må gå i pene klær og barbere dere. Dere kan ikke slurve med dette. Seriøst. Dere må bli streitere enn Mina Gerhardsen selv. Dere må se knallhardt på dere selv utenfra og ta noen vanskelige valg (som gammel anarkist smerter det meg å si det, men det gode gamle opprøret må vike til fordel for iskald beregnet handling skal noe skje her på berget)

Men viktigst av alt, så må dere holde en ryddig argumentasjon, og her i Norge nytter det ikke med "friheten til å skade seg selv" eller "cannabis kan kanskje muligens drepe noen kreftceller i et prøverør."

Ta de kampene dere kan vinne, vær ærlige på at dere vil ha legalisert cannabis som rekreasjonmiddel og hold dere til den ene saken. Medisinsk cannabis har helt andre forutsetninger i Norge enn USA, og er derfor lett å avfeie for motstanderne slik at dere havner i en argumentasjonsmessig blindgate.

Torkel er inne på et bra spor:

Fordi cannabis kan være farlig må vi ha bedre regulering. Vi må holde det unna ungdommen gjennom strenge statlige restriksjoner på salg og bruk.

Det er det eneste argumentet som vil kunne fungere i Norge. Dette minner om argumentasjonen som Transform i England bruker, de var også rådgivere for legaliseringssuksessen i Uruguay. Kopier dem.

Kjør den linjen helt ut, så kommer dere langt. Å blande inn medisinsk cannabis som argumentasjon for legalisering er uryddig. Det er ingenting i veien for å være en hjelper for dem som har problemer med innførsel etc. men i det offentlige ordskiftet bør det ideelt sett være en egen organsisasjon for medisinsk cannabis.