View Single Post
Hm. Har utvekslet et par mailer med kirkerådet, og ble nesten nødt til å flire av prosessen. Jeg er døpt, men konfirmerte meg Human-Etisk.

Svaret jeg etterhvert fikk, var at siden jeg "ikke var døpt" (dåpen min er tilsynelatende ikke registrert), ville jeg bli utmeldt ved fylte 18 år. Jeg fikk så spørsmål om jeg ville fortsette å stå som medlem, hvor jeg så svarte nei takk, om det er en enkel vei ut av systemet velger jeg den. Jeg ønsker ikke å stå som medlem. Svaret tilbake var da:
OK, da lar jeg deg stå som tilhørende, eller vil du at jeg skal endre deg til ikke-medlem?
Vis hele sitatet...
Vel, jeg måtte sende én mail til for å faktisk bekrefte at "Hvis "ikke-medlem" betyr utmelding av den norske kirke så går jeg definitivt for det alternativet." Som sagt, så gjort, tilsynelatende. Vurderer å ta en kontrollmail om en ukes tid for å se at jeg faktisk er blitt meldt ut.

Uansett: Konklusjonen min er at jeg ikke forstår hvorfor de krever underskrift med penn på papir for å melde seg ut av kirka, når jeg kunne gjøre det så lett over mail, uten å ha levert noen dokumenter på forhånd. Uansett en gledelig nyhet, og for de som i likhet med meg har irritert seg over systemet samt ønsker å melde seg ut, anbefaler jeg å sende avgårde en mail.

Peace