View Single Post
Det er flere ting jeg som jeg syns gjør WP så bra. Kan starte med det at produktene til Microsoft er så bra knyttet sammen. PCen og mobilen er begge knyttet opp til OneDrive, så jeg har alt jeg trenger uten å gjøre en ting takket være OneDrives auto-upload.

Også på telefonen funker alt også så bra sammen. Jeg har facebooken min knyttet til telefonen, så alle nummerne, bursdagene og informasjonen til vennene mine kommer automatisk opp uten at jeg trenger å løfte en finger. Siden alt er knyttet sammen kan jeg derfor skrive på veggen til en venn bare ved å gå på kontaktlista.

Live Tiles er også ett supert punkt for meg da jeg får absolutt all informasjonen jeg vil ha uten å en gang gå inn på appen. Dette er også ett UI jeg syns slår både Android og iOS ned i støvlene.

Nokia har også en rekke supre apper (og kamera) for å ta bilder, og etter å ha prøvd disse kan man rett og slett ikke ta bilder på iOS eller Android lenger.

Det siste punktet jeg liker med WP er at det blander det beste fra Android med det beste fra iOS. Det blander stabiliteten og sikkerheten fra iOS med muligheten til at ting skal bli som jeg vil fra Android.

Sitat av tripflag Vis innlegg
Understreker igjen at jeg mener trådstarter blir fornøyd med sin Nokia 1120/1130. Sier heller ikke at Nokia lager dårlige telefoner, har fortsatt en 3310 i tipp-topp stand. Det er bare synd at Microsoft står for softwaren. Jeg var låst til å bruke en Lumia 520 i en uke. Den ene positive tingen jeg kan trekke frem er at talekvaliteten var fantastisk. Utenom det så har jeg lite til overs for opplevelsen.
Vis hele sitatet...
Vel, du trekker fram mye som er fikset. Tipper du hadde 8.0 på din telefon, og med 8.1 er mye av irritasjonsmomentene dine fikset. Det finnes også mye workarounds, og selv om jeg innrømmer at det kan bli litt knotete er fremdeles WP ett supert OS.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Ingen multitasking i tredjeparts-apps. Installerer du et chatteprogram og bytter fra det til en annen app mens du er halvveis i en melding, så er alt borte når du bytter tilbake (for eksempel om du skal dobbeltsjekke en addresse eller et nummer). Samme skjer om du låser telefonen og skrur den på igjen. Dette fungerer i de applikasjonene som følger med telefonen, da disse er unntaksvis gitt tillatelse til å multitaske.
Vis hele sitatet...
Dette er feil, prøvde nettopp begge deler du nevnte, med forhåndsvis Kik og Messenger.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Som nevnt, så kan det ta lang tid å bytte imellom applikasjoner pga. manglende støtte/tillatelse for multitasking. Dette inkluderer nokia's medfølgende mp3spiller, som kan stå fast på "Loading..." i opptil 15 sekunder.
Vis hele sitatet...
Som jeg sa over så funker multitasking fint. Personlig kan det være litt treigt, men det er fordi jeg kjører en Lumia 625 med en dual core 1.2GHZ cpu samt 512mb ram.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Ingen mulighet til å kopiere/flytte ting fra interminne og over til et minnekort
Vis hele sitatet...
Microsoft ga ut "Files" for WP 8.1 for noen dager siden. Dette er en utrolig bra gjennomført filmanager, og det finnes også mange tredjepartsapper.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Generelt dårlig med muligheter for å overføre filer fra telefon til PC. Android har en rekke apps (AirDroid, FTPd...) som lar deg browse telefonen over WiFi.
Vis hele sitatet...
Dårlige muligheter? Koble telefonen over med usb og du får hele telefonen i explorer, akkurat som på Android.

Det finnes ingen offisiell løsning for å flytte filer over Wifi, men med appen Moliplayer Pro kan du gjøre dette. De blir da flyttet til videomappen, og du kan så flytte de hvor du vil.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Den medfølgende nettleseren lar deg ikke laste opp filer. Til og med apple skjønte at dette var lurt å legge til etter hvert.
Vis hele sitatet...
I WP8.1 nettleseren har fått mange kule nye features, blant annet å laste opp filer.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- "Nyanse"-fargene du kan velge mellom brukes både som bakgrunn (f.eks. på startskjermen) og som tekstfarge i andre applikasjoner. Resultatet er at visse elementer kan bli vanskelig å lese samme hva du velger. Og nei, du må holde deg til standard-fargene.
Vis hele sitatet...
Hvis du kan utdype hvilke andre applikasjoner du sikter til kan jeg dobbeltsjekke, for jeg har aldri opplevd dette.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Elendig presisjon på batterimåleren. Kan forbedres med en 3.parts widget, men widgets kan bare oppdateres hvert 30. minutt takket være microsoft's sære begrensninger.
Vis hele sitatet...
I WP8.1 har telefonen fått notification centre. Drar du dette ned får du batteriprosent øverst i hjørnet. Du trenger ikke dra den helt ned en gang, dra den langt nok ned så du ser.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Mange menyer er tilfeldig sortert. Hva er galt med alfabetisk?
Vis hele sitatet...
Tilfeldig? Tror du det er tilfeldig at det de fleste bruker mest er plassert øverst i f.eks settings? Er en grunn til at "feedback to Nokia" kommer etter ringetoner og wifi.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Tre forskjellige menyvalg i "settings" for å se minneforbruk i telefonen. Trykker du på en app i minneforbruks-modus blir du bedt om å manuelt navigere over til appmanager om du ønsker å avinstallere appen for å spare plass. Med andre ord, generelt lite gjennomtenkt menysystem.
Vis hele sitatet...
Uenig, jeg syns menysystemet er supert, absolutt ingenting jeg ville endret med det. Eksemplet du kommer med har jeg aldri møtt.

Sitat av tripflag Vis innlegg
- Microsoft har strenge design-regler som apps må følge før dem blir publisert i appstore. Resultatet er apps som ser pene ut, men som ikke fungerer skikkelig (krasjer eller har liten praktisk funksjonalitet). Eksempelvis kan jeg nevne at det ikke finnes en eneste fungerende SSH-klient, FTP-klient eller IRC-klient -- nytteapplikasjoner jeg ikke kan leve uten.
Vis hele sitatet...
De fleste apper med respekt for seg selv kræsjer ikke i hytt og pine, det er bare apps laget kun for å ha det der (f.eks instagram beta) som er ustabile. Du kan virkelig ikke skylde på Microsoft fordi programmere ikke klarer å lage stabile apps, selv om de har retningslinjer for hvordan en app kan/ikke kan se ut.