View Single Post
Sitat av AXiMe Vis innlegg
Fullstendig uenig i at staten har noen som helst funksjon for å holde samfunnet sammen, du gjør fremdeles den filosofiske feilen å gå ut ifra at staten og samfunnet på noen måte er ekvivalente.
Vis hele sitatet...
Staten får sin legitimitet fra samfunnet. Å påstå at staten ikke har noen som helst funksjon i forhold til å holde samfunnet sammen er så naivt / ignorant at det ikke en gang er verdt å kommentere.

Uten statens lover og regler, goder i form av helsevesen / trygdeordninger etc og trygghet / beskyttelse (fra blant annet mattilsynet) ville samfunnet slik vi kjenner det i dag falt sammen.


Sitat av AXiMe Vis innlegg
Det er absolutt et overgrep av mattilsynet å gjøre noe slikt, men dette er bare ett av alle overgrepene statlige institusjoner gjør i folk sine liv på daglig basis. Hvis to parter ønsker å handle med hverandre, som for eksempel ved å kjøpe/selge vårruller, så er dette ingen andre sin sak enn de involverte partene.
Vis hele sitatet...
At mattilsynet fører tilsyn med de som vil leve av å selge mat til resten av samfunnet kan på ingen måte ses på som et overgrep, det er en absurd tanke. Og du må gjerne forsøke å forklare / forsvare hvordan dette er et overgrep, eventuelt hvilke andre overgrep statlige organisasjoner gjør daglig.



Sitat av AXiMe Vis innlegg
Uten staten vil vakthundorganisasjoner, som mattilsynet forsøker å fremstå som en form for, naturlig komme frem som en følge av de fleste mennesker sitt ønske om mat som er trygg å spise, men vil selvfølgelig aldri kunne tvinge seg på matprodusenter (matprodusenter som ikke lar seg kontrollere av slike organisasjoner vil selvfølgelig miste alle kunder som kun kjøper kontrollert mat, men det bør åpenbart være deres eget valg). Dette åpner for konkurranse om å kontrollere mat på best mulig måte for forbrukere, og ikke minst for frivillig interaksjon mellom mennesker, heller enn tvungen.
Vis hele sitatet...
At folk flest ønsker å kjøpe trygg mat kan vi være enige om, men det er ikke det jeg bekymrer meg for. Men uten et mattilsyn ville produsenter av mat være fristet til å ta snarveier og produsere utrygg / farlig mat. Derfor har vi et mattilsyn, og de gjør bare den jobben de er satt til å gjøre.

Staten (og mattilsynet spesifikt i denne saken) får sin legitimitet av samfunnet (les: borgerne) og derfor kan ikke Ingunn eller andre som tenker som henne "melde seg ut av staten" og hevde statlige retningslinjer som "overgrep" uten å også melde seg ut av samfunnet.