View Single Post
Sitat av kn^tte Vis innlegg
Ved å dra på utveksling kunne jeg samtidig lært meg et nytt språk lett og effektivt. Noe jeg vil få bruk for når jeg senere skal søke mastergrad som krever at man kan minst 3 språk utenom morsmål. Så ja, for meg vil det gå utover utdanningen min.
Vis hele sitatet...
Det er ingenting som hindrer deg i å lære et språk her i Norge.


Sitat av kn^tte Vis innlegg
Når jeg fikk forslag til straff stod det 10 dager fengsel og 10 000,- bot.
Jeg hadde fått "tips" av etterforskeren min om at jeg kunne foreslå for retten at jeg heller ønsket å bli tatt opp til vurdering om program for ruspåvirket kjøring. Jeg ba altså om det i rettsavhøret. Det burde jeg forøvrig ikke gjort. Saken ble flyttet til tingretten der jeg nå bor framfor kommunen det skjedde i. Noe som gjorde at det tok lengre tid. Jeg ble også nødt til å gå til sosiolog for å sjekke om jeg var kvalifisert nok til at jeg kunne være med på et slikt program. Det tok en måneds tid bare å få klargjort, før det ble tatt opp til tingretten.

Det er på mange måter min egen feil at ting har tatt litt ekstra tid pga flytting, og at jeg ønsket endring av straff. Likevel synes jeg det har gått urimelig lang tid fra jeg ble fratatt lappen til straffen min endelig tredde i verk. Nå ønsker jeg forøvrig at jeg heller bare hadde dratt i fengsel og vært ferdig med saken.
Vis hele sitatet...
Vel, da har ikke jeg så mye mer å bidra med annet enn at du sikkert har lært til neste gang du blir tatt for ruskjøring.

Jeg syntes fortsatt det høres rart ut om å få tilbud om å sone kun ti dager. Finner ikke noen kilder som sier noe om minste soningstid, så jeg har ingenting å backe det opp med.