View Single Post
Sitat av Stormen Vis innlegg
Nei, dette stemmer ikke. Jeg jobber med triangulærposisjonering selv (www.mobilradar.no) og det er ikke mulig å triangulærposisjonere noe i NÆRHETEN av dette nøyaktighetsnivået.

Noen ganger (på landsbygda) kan det være kilometer feil; andre ganger (i byen) kan det være snakk om 10-20 meters nøyaktighet. Men det er aldri nøyaktig nok til å fastslå i hvilken leilighet en telefon er.

Husk at triangulærposisjonering kun gir XY-koordinater på et kart; ikke Z-koordinat, dvs. høyde. Det er en 2D-posisjonering - ikke 3D.
Vis hele sitatet...
Ok? Tror du må opplyse politiet om dette, for de vil nok være ganske uenig. Usikker om det spiller noe rolle om en mobil er avlyttet eller ikke, men de kan da få opp gps-kordinater som er eksakte på hvor din telefon befinner seg i noen tilfeller. Ikke bare triangulæring av basestasjoner.

Sitat av Mchjort Vis innlegg
Dette kan de vel ikke gjøre sånn uten videre? Uten at det foreligger en domstolsbehandling av hvorvidt politiet skal få hente ut denne informasjonen?
Vis hele sitatet...
De er som regel ikke på ransakelse uten å ha noe håndfast på en person. Tillatelse til å speile mobilen er som regel ikke noe problem for de å få da, eller utskrift av mobildata. Det er dog ikke det samme som en live-avlytting av telefonen.