Tråd: Valg 2013
View Single Post
Sitat av Frufsa Vis innlegg

-For å få økonomisk vekst i norge må skatter å avgifter ned.
Vis hele sitatet...
Den økonomiske veksten i Norge er på et bra nivå, og ligger an til å fortsette slik fremover, også når man korrigerer for olje og shipping.

Politikk handler om prioriteringer. Med lavere skatter og avgifter kan vi få økt
forbruk (vekst), men også så mye at inflasjon blir et problem. En lav og stabil vekst er det som er mest hensiktsmessig. Dessuten har vi et samfunnsansvar for å sikre at forbruket er bærekraftig...

Dessuten: Med lavere skatter og avgifter, hvordan skal vi betale for velferdsordningene? Reduserte skattesatser vil ikke gi samme inntektsnivå for staten. Ønsker du private forsikringer, skoler og helsevesen fremfor offentlige tilbud? Har du satt det inn i alt hva dette innebærer, spesielt for de som har minst fra før av?

Eller tror du f.eks at høyresidens rop om å "fjerne byråkratiet" både er gjennomførbart, forsvarlig, og vil kunne balansere budsjettet mot skattekutt?

Eller vil du bruke oljefondet til å betale offentlige OG private tilbud? Dette vil innebære at handlingsregelen ikke kan oveholdes, og bruken av oljepengene vil ikke være bærekraftig. Isåfall vil vi ikke ha noen "forsikring" når oljen enten tar slutt, eller vi bestemmer oss for å stoppe utvinningen (miljø, klima etc.).