View Single Post
shiiiibe mjau mjau!!
aeon_illuminate's Avatar
Sitat av Kramer Vis innlegg
Hadde uttalsen til Wesly Clark i bakhodet når jeg postet faktisk. Det er vel rimelig å slå ned på opprør og terrorisme i landet? Jeg er ikke noen tilhenger av å arve makt, men det har vært slik i mange kulturer, og alawittreligionen er tross alt den dominerende kulturen der nede. Uansett om det er en diktator eller ikke, det legaliserer ikke bruk av ekstrem vold for å styrte han. Uansett om det er i Syria eller Nord-Korea. Hele konflikten skaper ustabilitet i hele regionen, og nå spres konflikten over til Libanon. Dette handler ikke om at "opprørerene", la oss bare kalle de mujahedin er de gode eller onde, de driver hellig krig på vegne av Islam. Vesten har ikke grunnlag for å gå til krig, og legitimerer ikke handlingene sine med udokumenterte hevdelser. Dette handler om at Bashar al-assad er en legitim leder i Syria og at vesten bruker skitne og udemokratiske metoder ikke en gang kim jong un ville brukt. Jeg tviler på at Syria ville blitt mindre "diktatorisk" eller voldelig hvis islamistene fikk makten.

Og når de fant ut at kjemiske våpen var blitt brukt, men ville ikke si hvem som brukte det, helt åpenbart at dette var brukt av terrorister og ikke Assad. Hvis ikke hadde de brukt det for alt det var verdt, akkurat som "atomvåpnene" til Saddam.
Vis hele sitatet...
Nja, liten rettelse ser du. Alawitt-islam er nok ingen majoritet, i.o.m at Syria er nokså multireligiøst og multikulturellt; demografien i Syria..

En annen liten kommentar, på 80-tallet hyllet vi afghanske mujahediner som sloss mot de slemme sovjeterne.. Det var liksom "snille" mujahediner. Her og nå sees de jihadistene på som en trussel mot hele regionen, for en forskjell.. Men selvfølgelig, objektivt sett er de jo det.
Nå hadde jo jihadistene/mujahedinene i dagens Syria og mujahediner i åttitallets Afghanistan ganske forskjellige intensjoner, og faktisk også tro det eller ei forskjellig ideologi. Fordi, etter mujahedinenes kamp mot russerne i Afghanistan kom det enda en borgerkrig i landet der fanatiske Taliban fikk makten...

Så hele "jihad-begrepet" har forskjellig mening, i hvilken kontekst det er i.
Man kan nesten kalle de gamle mujahedinene i Afghanistan for moderate muslimer i forhold til retningen og tankegangen jihadistene i Syria og Midtøsten generelt har tatt.
Sist endret av aeon_illuminate; 26. mai 2013 kl. 22:05.