View Single Post
Sitat av pappabetaler Vis innlegg
Folk føler sympati for sigøynere pga. de ligner på oss. De har øyne, neser, munn, ører, armer, bein og alle andre typiske kjennetegn for mennesker. Mange regner derfor med at de føler det samme som oss, og at de er verdt like mye som oss. Det er feil. De er en gjeng med innavla, egoistiske og talentløse undermennesker som selv har valgt å leve som snyltende nomader på tvers av landegrenser. Det eneste nyttige vi kan bruke dem til er å løse hungersnøden i enkelte afrikanske land, men helt ærlig tror jeg ikke engang de villeste kannibaler ville satt tenna i noe så skittent som en sigøyner. Verden ville vært bedre uten dem.
Vis hele sitatet...
Tja. de har selv valgt et omflakkende liv.. og må ta konsekvensen av det.

.. men Sigøyner-kulturen har positive sider også. Samhold, frihet, selvstendighet, uavhengighet fra stor-samfunnet. Det finnes nok av litteratur og myter om de positive sidene ved 'det omreisende folkeslaget'. Det kan ikke komme ut av ingenting. Nå derimot, som tiggere flest tjener de penger på å se skitne og stakkerslige ut, så det er dessverre det de velger å gjøre. Uten noen større holdepunkt, så på meg virker det som sigøyner-kulturen har tatt ganske mange steg i feil retning siste 10-15 åra.

Det virker kort og godt som de økonomiske fordelene ved tigging, kombinert med et rævkjørt Romania har knekki de positive sidene ved kulturen deres.. og at de har godt fra omflakkende, tildels stolte mennesker til gjennom-profesjonelle, avskyelige tiggere.

Skal høre med rumenerene jeg har på facebook om noen av dem har noen meninger jeg kan bringe videre