Tråd: Israel i krig
View Single Post
shiiiibe mjau mjau!!
aeon_illuminate's Avatar
Sitat av homoludens Vis innlegg
Ser at NRK også nå setter fokus på jødehatet i palestinsk media. Norge støtter palestinske myndigheter med 300 millioner kr per år, som i sin tur støtter palestinsk media. I barneprogram på palestinsk TV framstiller f.eks. jøder med haler og som Satan. I reportasjonen stilles spørsmålet om noe tilsvarende finnes på israelsk TV. Det gjør det ikke.

Når mainstreammedia også setter fokus på dette problemet, og hvordan norske myndigheter bidrar til å støtte opp om jødehatet er det kanskje på tide at det gjøres noe med det.

http://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/nn...-2013#t=14m46s
Vis hele sitatet...
Men er det da ikke bare bra at NRK settes fokus på jødehatet i palestinske medier? - NRK er jo tross alt beskyldt ofte og lenge for å ha en agenda med stor Palestina-support...

Jeg tviler ikke på at etterhvert så vil norske myndigheter revurdere og begrense endel den til nå brede økonomiske støtten myndighetene i Vestbredden får, hvis dem ser at hatpropaganden fortsetter..
Selvfølgelig vil en borgelig regjering være enda mer striks på det der, men statssekretæren fra AP sa også at dette var problematisk og "det skulle de se nærmere på hvordan hatpropagandaen uvikler seg.." -(noe som er diplomatisk sagt, men på AP-språk betyr begrensning i støtte hvis de ser at propagandaen fra palestinsk side utvikler seg i en mongo retning).


I reportasjonen stilles spørsmålet om noe tilsvarende finnes på israelsk TV. Det gjør det ikke
Vis hele sitatet...
Nei, akkurat det samme finnes slett ikke i mainstream, streit, og (relativt sett) politisk korrekt israelsk media. Det betyr langt ifra at mainstream-media sier så mye fint om palestinere.

Det du unnlater å nevne derimot, er hva røstene er utafor mainstream-media, for det er mange andre medier enn bare mainstream-media i et multireligiøst og multietnisk land... Hva de ultraortodokse sier(?), hva den store høyrefløyen i israelsk politikk sier(?), hva sionistene sier(?)... Klart disse gruppene har påvirkning i tillegg til den (relativt) politisk korrekte mainstream-media.

Dette i nest siste avsnitt ble også tildels påpekt i reportasjen mener jeg.. En annen ting som ble påpekt, er at Israel i kraft av å være et langt mer demokratisert, og land der innbyggerne har det mye bedre sosioøkonomisk, - naturligvis har mindre hatsk og fiendtlig medier sånn overall, rett og slett fordi mennesker i Israel er mer informerte og utdannete om problemene enn i de okkuperte områdene rundt Israel. MEN; det betyr også sett fra en annen vinkel at israelsk media overall er rimelig hat-spreder og propagandist i forhold til at det er media fra et liberalt demokrati, og i forhold til andre vestlige medier.

M.a.o 1; mange israelske høyrevridde medier, kan med lettet sammenlignes med FOX News (og enda drøyere enn Fox) i USA, til eksempel (de fleste her på samfunn, etikk og politikk-forumet vet hva FOX er og står for).

M.a.o 2; alt er relativt. Palestinerne har vist seg å ikke ha spesielt vennlig medier, men det er heller ikke israelernes medier, med tanke på at dem lever i et langt mer informert, velstående og utdannet land enn i de bombede, fattige og uttørka områdene Libanon, vestbredden og Gaza.

M.a.o 3; hat og drittkasting fortsetter når myndighetene i de respektive områdene nører opp om det
Sist endret av aeon_illuminate; 12. februar 2013 kl. 01:40.