View Single Post
Halla!

Kjenner meg veldig godt igjen i OP. Jeg har røyket nå snart i femten år, mer eller mindre hver dag, med unntak av noen sporadiske pauser.

Først og fremst, så vil jeg bemerke at angsten og andre kjipe opplevelser både på og av weeden ikke vil forsvinne. Det vil si, det vil ikke forsvinne før du tar en real pause, da snakker jeg om et sted mellom tre - seks måneder. Dette er egenerfart.

Grunnen til at noen finner det enklere å slutte enn andre, beror til dels på psykiske faktorer, men også genetiske. Hvis du befinner deg i den siste kategorien, vil selvsagt det påvirke psyken også.

Kaldsvetting, negative tanker, virkelighetsflukt (spess med tanke på hvorfor det ville vært digg med joint igjen), trøtthet, alt dette kommer som regel når man kutter hasjen, og rammer spesielt hardt for de som er genetisk anlagt for det. (For noen er genkombinasjonen slik at abstinenser fra div. stoffer, da spesielt opiater, men også cannabis, da den påvirker noen av de samme reseptorene i hjernen som heroin også gjør, virke sterkere og gi mer fysisk utslag.)

Jeg kutter selv i dag, så hvis du vil, kan du gjerne PM meg hvis du trenger en "quiting-buddy".

La en ting være klart derimot. Jeg mener man fullt ut kan nyte cannabis uten noen form for alvorlig skade. Jeg henvender meg derimot til den brukeren (som meg selv) som går inn i en slags "sosial-hypnose" der hasjen kommer i første rekke uansett. Hvis det er tilfelle, så er det KUN en solid pause som fungerer, slik at man får det ut av kroppen og som resultat kan røyke igjen med et mer fornuftig hode.

Dette i kombinasjon med måtehold er den eneste måten å gjøre det på, for min del, men sikkert også mange andre.