Tråd: Israel i krig
View Single Post
Sitat av St.Vitus Vis innlegg
Enda godt du innrømmer at DU ikke kan noenting da. Det var ikke veldig mye fakta du kom med her. Jeg blir i tvil om du vil diskutere noe eller ikke.
At Israel aldri har startet et angrep eller okkupert noe på eget initiativ er nok verken fakta eller sannheten.
Vis hele sitatet...
Har du kilder på at Israel har vært landet som har angrepet?

Her er en liste over kriger og mindre konflikter Israel har deltatt i. I ingen av disse var det ikke Israel som var aggressoren.
http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_o..._har_deltatt_i

Israel har okkupert områder etter å ha blitt angrepet. Gaza og Sinai fra Egypt, Vestbredden fra Transjordan og Golan fra Syria. I tillegg har de forsvart seg mot Hizbollah og PLO ved to anledninger i Sør-Libanon.

Israel har også okkupert/annektert Øst-Jerusalem i krigen i 1967.

Israel har også, i samarbeid med Storbritannia og Frankrike angrepet Egypt gjennom Sinai-ørkenen i 1956. Suezkrisen oppsto etter Egypt nasjonaliserte Suez-kanalen, etter stadige angrep fra Sinai (Altså angrep fra Egyptisk territorium, som er Egypts ansvar å forebygge dersom den Egyptiske regjeringen ikke selv sto bak) mot Israel og stadige trusler om krig fra Egypt mot Israel. Frankrike og Storbritannia hadde andre interesser i denne krigen.

Sitat av St.Vitus Vis innlegg
Ja, man kan jo si at det er støtte i svært liten grad. Men som sagt, jeg ville vite av homoludens på hvilken måte han anså at Norge mener at Hamas er en legitim samarbeidspartner.

Ja, for meg ser det ut som norsk UD har valgt å ihvertfall ikke kutte kommunikasjonen. Virker som man mener at det er bedre å prate enn å ikke prate i det hele tatt.

Fant du forresten noe mer ut som SV har verbalt støttet Hamas ?
Vis hele sitatet...
Klarer nok ikke å finne mye direkte verbal støtte, men du skal lete lengre etter å finne verbal fordømmelse av Hamas. Et raskt søk i SVs database på nettet gir mange treff i midtøstenkonflikten. SV nevner riktig nok at de ikke er enig med ideologien og virkemidlene til Hamas, men de levner liten tvil i hvem de velger å kritisere, det står i arbeidsprogrammet til SV. (http://sv.no/Forside/Politikken/Arbe...set=0&limit=10). SV er forkjempere for totalt handelsboikott med Israel. (http://sv.no/Forside/Politikken/Arbe...set=0&limit=10)

SV har programfestet en løsning på Midtøstenkonflikten som i realiteten vil tilintetgjøre Israel som stat. (http://www.miff.no/Innfringsartikler...ttpaIsrael.htm).
Dette er også Hamas høyeste mål, det er også programfestet i Hamas partiprogram. (http://www.abcnyheter.no/nyheter/201...tslette-israel)

Jeg vil kalle dette en sterk støtte.

SU-SVs ungsdomsparti har begynt å trakassere Israelske selgere i Norge. Dette er en del av SVs politikk, likeledes SUs politikk. http://www.miff.no/norge-og-(israel/...iTrondheim.htm)

Kan finne flere kilder hvis det er ønskelig?

Sitat av Boo-Boo Vis innlegg
De fikk tildelt land, men de har også tatt til seg mye mer land enn det de fikk. Det jeg ikke klarer å finne kilder på er om Israel tok disse landområdene før eller etter at Palestina begynte å bombe de.
Vis hele sitatet...
Etter FNs delingsplan skulle Israel ha en mindre del av mandatet Palestina en hva de fikk. Israel godtok FNs delingsplan, araberne gjorde ikke dette. De ville ha en arabisk stornasjon i hele området. De så på deg selv som Sør-Syriere.

Samme dag som Israel kunngjorde sin uavhengighet, ble de angrepet av sine arabiske naboer. (Denne dagen opphørte også mandatet Palestina)http://no.wikipedia.org/wiki/Palestinamandatet.

Araberne, som var i kraftig overtall, tapte denne krigen, og Israel fikk en større del av det gamle mandatet Palestina enn hva som var tiltenkt. De som angrep Israel for å overta deres landområder, tapte deler av sitt eget land. http://no.wikipedia.org/wiki/Den_ara...lske_krig_1948.

De arabiske nabolandene tapte mere land etter angrepene mot Israel i 1967 og 1973.
http://no.wikipedia.org/wiki/Seksdagerskrigen
http://no.wikipedia.org/wiki/Jom_kippur-krigen


Det finnes ingen nasjoner som kan gjøre krav på vestbredden. Vestbredden ble annektert av Transjordan (en arabisk stat opprettet i landområder i det tidligere mandatet Palestina) http://no.wikipedia.org/wiki/Transjordan.
Det finnes ingen land å "gi" vestbredden tilbake til.