View Single Post
http://s9.postimage.org/xclgk6j3v/IMG_9997.jpg http://s9.postimage.org/hfmongqpn/IMG_9998.jpg

Nå er det klart for å lage sprengladningen som skal gjøre at crossetten deler seg i fire deler. Crossettene jeg lager nå har en relatvit liten diameter og man trenger derfor en kraftig sprengladning for å dele crossetten, fenomenet "jetting" oppstår hvis man bruker for svak break, da vil crossetten fare av gårde som en rakett istedenfor å dele seg, dette er i seg selv en ganske tøff effekt type go-getter men ikke så gøy når det ikke er det vi er ute etter. Men tenk rasjonelt, hvis du bruker magnaliumflash i en crossett med en diameter på 1.5" vil den knuse selv om de lages av armert betong.

Jeg velger å bruke perkloratflash med magnalium istedenfor aluminium, forholdet er som følger:

Kaliumperklorat......... 50
Magnalium 400#....... 50

Jeg vet, 400 mesh magnalium kan høres litt overkill ut, men dette var det jeg hadde for hånden, 250 mesh som er den neste størrelsen jeg hadde blir litt for grovt igjen. Ned til 325# kan brukes uten at det skulle by på problemer. Etter at jeg har sett kraften som minimale mengder med magnalium flash tilsvarer er dette et stoff jeg har enorm respekt for, jeg lager ikke mer en 5 gram om gangen og selv da er jeg redd. Bruk diapermetoden når du blander, dette er ihvertfall første bud, behøver jeg å nevne briller/ansiktsskjerm? Hvis kaliumperkloratet er klumpete knuses bitene FØR flashet blandes.

http://s9.postimage.org/wffhuoojf/IMG_9999.jpg

Nå er du klar for å fylle crossettene med flash, eller sprengladningen du har valgt. Men hvis du nå blar litt lenger oppover til bildet av crossettepumpa vil du se at det er en liten "pinne" i enden av verktøyet, denne lager et lite hull i bunnen av det større hulrommet i crossetten. Dette hullet skal fylles med fint granulert svarkrutt ellers skal det plasseres en liten bit kinesisk papirlunte eller blackmatch, dette er også for å forhindre jetting som vi snakket om tidligere. Nå er du klar for å fylle på med flash, et godt tips kan være å blande inn litt granulert svartkrutt/whistle mix eller liknende, dette gjør at sprengladningen blir litt mer luftig, i tillegg vil det dempe noe av det sterke lyset som flash pulveret fører til.

http://s17.postimage.org/gl7kyilsb/IMG_0001.jpg

Nå som du har fylt opp hulrommet med flash er tiden kommet for å klippe ut en pappskive med samme diameter som selve crossetten. Bruk limpistolen og påfør et liten mengde lim rundt kanten på den siden der åpningen i crossetten er, pappskiven limes på plass.

http://s14.postimage.org/lr4hl3scd/IMG_0004.jpg

Nå er vi nesten ferdige, det eneste som gjenstår nå er å dekke siden av crossetten med papir, gummiert papirteip er genialt til dette formålet, men det er nok ikke noe problem med lim og vanlig papir heller. Dekk det godt sånn at flammene ikke har mulighet til å komme inn noen andre steder enn i enden av crossetten.

Vanligvis trenger man ikke å prime Tiger tail stjerner, men siden overflaten blir veldig glatt kan det oppstå problemer med at crossetten ikke tar fyr, og siden det er en god del arbeid å lage slike så er det greit å være sikker på at de tenner. Priming gjøres enkelt ved å blande granulert svartkrutt med litt vann/alkohol, den enden av crossetten som skal antenne dyppes deretter i svartkruttet, nå har du en god garanti for at stjernen tenner. Hvis du bruker andre formler må det selvfølgelig primes deretter.

Da er det bare en ting å si, lykke til