View Single Post
Sitat av Svrdfsk Vis innlegg
Hvis "lyd" defineres som bølgene i lufta uavhengig av om de treffer det indre øret trengs det ingen observatør for at lyden skal være der.
Vis hele sitatet...
Hva i all verden? Bølgene i luften er da på ingen måte lyder, ettersom lyd er noe sanselig. Spørsmålet om bølger i luften finnes uavhengig av mennesker er legitimt, hvorvidt lyder finnes er ikke.


Sitat av Svrdfsk Vis innlegg
Ang. resten av posten din tror jeg noen av dere har litt problemer med å forstå at dette er vitenskaps-forumet, ikke kvasifilosofi-forumet.
Vis hele sitatet...
Denne tonen kler deg veldig dårlig, når det skinner så klart igjennom hvor filosofisk og vitenskapfilosofisk uskolert du er.


Sitat av Bombasa Vis innlegg
Pfffth.

Så for at ting skal eksistere så må det observeres? Lyd eksisterte ikke før livet ble utviklet?
Hva med lys? Det eksisterte ikke før noen skapninger utviklet øyet til å registrere det heller?
Vis hele sitatet...
Det er absolutt ikke noe å le av eller himle med øynene for. Det er faktisk et eldgammelt filosofisk spørsmål, og du eller noen andre har intet grunnlag for å fastslå med sikkerhet at verden finnes uten noen til å iagttage den, det er en helt gyldig diskusjon. Hva er lys da? Fotoner? Bølger? Elektriske signaler i hjernen? Det finnes ikke fotoner inne i hjernen, og disse partiklene eller bølgene har svært lite å gjøre med lys slik vi opplever det.
Sist endret av exocytose; 26. november 2012 kl. 16:29.