View Single Post
Sitat av wanna-b Vis innlegg
Kan du gå litt mer inn på hvorfor likestrøm er farligere enn vekselstrøm? Er det kun denne skin-effekten? Tidligere i tråden har jeg fått inntrykk av at vekselstrøm fysisk "holder kroppen igjen", men det er vel ikkke sånne farer du snakker om.
Vis hele sitatet...
Nei, spasmer er jo enda en ting jeg burde ha tatt med. Innså at det jeg skrev var litt dårlig dokumentert, så jeg gjorde et veldig kjapt søk i litteraturen for å se om det jeg skrev var riktig. Nuvel: likerettet høyspent sterkstrøm skal etter sigende i større grad gi indre brannskader enn vekselstrøm, selv om vekselstrømmen også lett kan gi dette ved vanlige frekvenser. Her har jeg dog ingen konkrete kilder å vise til, men en togelektriker og en ambulansesjåfør med litt for mye erfaring om begge deler sa det samme til meg uavhengig av hverandre.
Hvis strøm og spenning er lavere slik at dette ikke er aktuelt, så er det visstnok likestrøm som gir de sterkeste muskelkrampene - strømmen går i en retning, så musklene blir låst. Det er selvsagt farlig da du kan bli sittende fast og i verste fall kvele deg selv. Imidlertid skal lavfrekvent vekselstrøm ha lettere for å påvirke hjerterytmen enn likestrøm; det er ikke at hjerte stopper som er problemet, men at du får hjerteflimmer.
Så... Jeg vet ikke hva som mest sannsynlig tar livet av deg, og jeg beklager at jeg kom med uklarheter i forrige post. Poenget mitt var imidlertid at strøm kan være farlig på flere måter, og det står fortsatt ved lag.
Sist endret av Myoxocephalus; 13. mars 2019 kl. 15:51.