View Single Post
Trigonoceps occipita
vidarlo's Avatar
Donor
Sitat av http://www.na24.no/article2727925.ece
- Bakgrunnen for salget er at gull utgjorde bare vel en prosent av bankens internasjonale reserver, og at det derfor i liten grad bidro til å spre risikoen i reservene. Gull har historisk gitt lav avkastning, sier Siv Meisingseth, kommunikasjonsdirektør i Norges Bank, til NA24.
Vis hele sitatet...
Relativt liten verdi, historisk låg avkasting av invisteringa, og vanskar med å spå framtida... 10.5 milliarder er ikkje *dramatisk* mykje penger. Det er omlag samme mengda skattekroner som er pissa bort på Yme i nordsjøen.

Å sjå feilgrep med 20/20 hindsight er ikkje vanskeleg; spørsmålet er om du kunne gjort det spesielt mykje betre i 2004. Om du meiner du kan gjere det betre enn Noregs Bank, så - vel. Du har ei lysande framtid foran deg på børsen.

Forøvrig ser det ut til at du bommar litt på tala. 33.5 tonn tilsvarer 0.02% av verdas gull - ikkje ein prosent. Har du lest samme artikkelen som eg, og forveksla 1% av Noregs Bank sine forvalta verdiar med 1% av totalen? 33.5T utgjer omlag 1% av IMF sine gullreservar, som langt på nær er alt.
Sist endret av vidarlo; 19. oktober 2012 kl. 23:04.