View Single Post
Sitat av totaltkaos Vis innlegg
Mye pisspreik i denne tråden.
Skatt- du betaler sjømannsskatt når du jobber offshore. Den er jævlig mye lavere enn 35%
reise - firmaet betaler vanligvis reisen til og fra hjemsted til helikopter. Dette gjelder da ofte landet du bodde i når du ble ansatt. Hvis du skal flytte utenlands etter ansettelse så blir dette en diskusjon mellom deg og din personalkoordinator, evt. Personalsjef. Finnes ikke noe fasitsvar da det varierer fra firma til firma, og stilling til stilling.

Vet om en personalkoordinator som ikke ansatte folk som bodde for langt nord. Hvis de ikke kunne reise om morgenen og være fremme før 16:00 på sola, ingen jobb. Hun plukket heller noen fra trondheim/oslo/bergen e.l. Da de kunne være klar til en ekstratur på kort varsel.

Du kan få det til, men ikke nevn dette på intervju. Hvis du senere vil flytte så er det vanlig at de betaler kostnaden til siste flyplass i Norge = Oslo. Men da vanligvis en fullprisbillett, noe som ikke koster vesentlig mindre enn en reise til USA på økonomiklasse.

Lykke til.
Vis hele sitatet...
Såvidt jeg vet så betaler de som jobber i olja helt vanlig skatt lik alle oss på land.
Og uten store kostbare låne eller andre store fradrag så blir det omtrent 35% skatt på penga tjent i nordsjøen, + toppskatt og senere formueskatt.

Ellers har du nok mye rett i det du sier, da mange arbeidsgivere er svært opptatt av fleksibilitet. Og hører de at en kandidat har adresse i USA eller Thailand på intervjuet så blir det nok fort som du sier at da velger de heller noen andre.

Men er at fast jobb er i havn er det jo ingen problem å endre adresse og flytte utenlands. Såfremt en ikke eier bolig i landet skal det i teorien være en smal sak å bli meldt utflyttet i folkeregisteret og dermed blir skattepliktig i sitt nye hjemland. Det er jo noen grunnprinsipper i skattejussen om å ikke betale dobbel skatt slik at stort sett vil det nok gå bra.

Mtp å kun få dekt flyreise til siste registrerte "hjemme" flyplass kan det helt sikkert være mulig å søke arbeidsgiver om unntak fra hovedreglene. Og det viser seg umulig så spiller det likevel ikke særlig stor rolle om ts må betale selv for 5-6 flyreiser tur/retur USA - det han sparer i skatt gjør at ts kan reise på førsteklasse hver gang og bringe en egen butler med seg på flyet og fortsatt går han i pluss i forhold til om han skal bo og skatte til Norge.

Du har en kjempeplan ts. Bare til å gjennomføre, så blir du kjapt en holden mann og kan leve et realt luksusliv i USA.
Sist endret av ompapa; 2. oktober 2012 kl. 12:56.